Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Låt Björkbacka bli ett boende för 70-plussare

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Snart flyttar de medborgare som bor på Björkbacka äldreboende till nya lokaler och gamla B kommer att stå tomt. Tragiskt för ett hus med så många möjligheter. Gammalt, grått och trångt att arbeta i, men med en själ och atmosfär som gamla hus har.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Vad tänker då kommunen göra med huset? Varför inte renovera och låta B bli ett typ 70-plusboende? Huset har så många möjligheter, ett toppenkök som idag levererar mat till olika kunder. Hiss finns, många gemensamma utrymmen där det idag erbjuds möjlighet att äta, umgås och delta i olika aktiviteter. Ett stort källarutrymme som kan bli plats för många olika hobbyer.

Området har fina promenadvägar, grönområden och ett kafé. En mycket välanvänd boulebana, busshållplats alldeles utanför huset och närhet till centrum.

Borde inte Björkbacka bli ett boende för äldre medborgare som inte har ett större vårdbehov utan vill klara sig själva så länge det går? Många av oss äldre kanske känner att huset blivit för stort eller att ensamheten börjar göra sig påmind, då kan Björkbacka i framtiden bli ett bekvämt boende med många olika möjligheter till ett innehållsrikt åldrande.

Det var en önskan från en 70-plussare!

Iréne M

Björkbacka.

Bild: Jens Larsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan