Annons

Annons

Annons

Östersund

Minnesord: Anna Maria Nilsson, Östersund

Anna Maria Nilsson, född Wallén har stilla somnat in i en ålder av 92 år.

Annons

Hon föddes av Jenny och Carl Wallén i Älven, Oviken som nummer fyra av sju i syskonskaran. 1953 träffade hon Olle Nilsson då hon jobbade på Nya Caféet i Brunflo och de gifte sig 1955.

Första åren bodde de i Svensåsen med sönerna Bernt och Stefan. 1959 flyttade de till Pålgård, Hammarstrand där de arrenderade Prästbostället och bedrev jordbruk. Familjen utökades med ytterligare två söner, Torbjörn och Christer. 1973 flyttade familjen till Östersund, och där bodde hon kvar resten av sitt liv.

Annons

Annons

Anna-Maria jobbade bland annat på NNP, Vinetta och Mästerbagarna.

Att vara ute i naturen var ett stort intresse och hon och Olle tillbringade mycket tid ute i skogen med promenader, bärplockning med mera. Oviksfjällen var ett populärt utflyktsmål.

Hon läste mycket och hade alltid en bok på gång. Ett annat intresse var handarbete, till exempel stickning, virkning, broderi och vävning. Hennes alster finns bevarade hos barn och barnbarn som kära minnen. Bakning var ett annat intresse och vi har alla fått njuta av hennes goda kakor, fantastiska tårtor med mera.

I slutet av 70-talet hyrde Anna Maria och Olle torpet i Römyra, som de senare köpte. Där odlade de potatis och andra grönsaker, allt växte under deras gröna fingrar. Det var ett kärt tillhåll även för barn och barnbarn och det var många midsomrar som tillbringades där med dans runt midsommarstången och god mat.

Släktforskning var ett annat intresse och många timmar tillbringades på Landsarkivet i Östersund i sökandet efter släktingar. Hon utmanande oss gärna i både Alfapet och Wordfeud och var svår att slå.

Familjen har alltid kommit först för Anna Maria och det är med saknad hon lämnat oss.

Tack för allt.

Familjen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan