Annons

Annons

Annons

Östersund

Minnesord: Bo Siwertsson, Östersund

Bo har inte gått bort, han har bara gått före. Så ville han att det skulle stå i annonsen den dag han lämnade oss.

Annons

En positiv hälsning till oss sörjande som så småningom kommer att gå efter honom. I detta ligger något fint och trösterikt, med andra ord kommer vi att träffas igen.

Pappa var en mycket glad, snäll och skojfrisk person. ”Hemma” i Strömsund var han lite av en lokal kändis. Detta mycket tack vare att han genom sitt arbete på försäkringsbolaget Skandia träffade väldigt många människor. Han jobbade långa dagar och kvällar, men fick även plats för familjen samt sin stora passion, fiske. Människor i pappas och vår närhet beskriver honom som en otroligt fin människa och glädjespridare, och att han körde som en biltjuv.

När pappa var 20 år träffade han mamma som då var 14. Tre år senare fick de sitt första barn, och därefter har vi hunnit bli fem syskon. Mamma och pappa har 13 barnbarn som nu är mellan 8 och 30 år gamla. Vi är en stor familj som gärna umgås tillsammans. Jag vet inte hur många timmar vi spenderat runt köksbordet med kortleken i högsta hugg. Det har inte bara varit familjen, utan även våra kompisar tyckte att det var kul att hänga hemma hos oss och spela kort.

Annons

Annons

Pappa har alltid varit närvarande som just pappa, men även som morfar och farfar. Han har lärt barnbarnen så otroligt mycket, och de har spenderat väldigt mycket tid i garaget tillsammans med honom.

2009 köpte mamma och pappa ett fritidshus i Hållsta. Ett smultronställe som ligger precis vid vattnet. Där har vi spenderat väldigt mycket tid, oavsett årstid och pappa älskade stugan där han förvisso spenderade mesta tiden i snickarboden. Något år senare köpte mamma och pappa en hund, Wille. Wille och pappa har hängt ihop sedan dag ett. Där pappa var, var Wille. Och tvärtom.

Pappa var väldigt sjuk under sommaren 2005 och han spenderade därför den sommaren på Östersunds sjukhus. Ett par år efter den sjukhusvistelsen skrev han ett brev som absolut inte fick öppnas innan han gick bort. Då vi öppnade brevet hade pappa detaljerat beskrivit hur han önskade att begravningen skulle vara, vilken psalm som ska sjungas och att det bara skulle vara den närmsta familjen närvarande. Han hade även skrivit ”jag vill ej ha nån majbrasa utan önskar jordbegravning” (pappas humor). Så fredag 13 januari hade vi jordbegravning för pappa, den vackraste ceremoni ni kan tänka er, och en så fin hyllning till pappa. Han hade inte velat ändra på något, det är vi helt säkra på.

Vi skulle kunna skriva en hel roman om pappa och alla olika citat han myntat. De allra flesta absolut inte lämpliga, men desto roligare. Pappa lämnar ett fruktansvärt tomrum efter sig och vi saknar honom varje dag.

Sov gott, älskade pappa. Och som du säger, du har inte gått bort, utan bara gått före. Vi ses igen.

Thomas, Niklas, Mathias, Ania & Sandra

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan