Annons

Annons

Annons

Östersund

Minnesord: Thorbjörn ”Tobbe” Persson, ”Annersia”

Min älskade make, vår pappa, svärfar, moffis och son har efter en tids sjukdom lämnat oss i stor sorg och saknad.

Annons

Tobbe föddes 1956 som enda son till Barbro och Bertil och växte upp på Söder i Östersund. Barnaskaran på Söder var väldigt stor och redan där knöts många vänskapsband för livet.

Genom både hyss och bus, till förtret för grannarna, så var Tobbe en livlig pojke med glimten i ögat och hans kreativitet var omfattande. Var det inte slalom, moped och epa-traktorer så var det rally, fart var hans ihållande signum. Sedermera blev det renoveringar av sommarstugor i Näkten och Mjällom. Genomgripande renovering av huset i Namn och inte minst stugan i Gräftåvallen, vilken var hans hjärtesak för att samla den växande familjen.

Annons

Annons

Han började sitt yrkesliv som packbud och fortsatte sedan vidare till slakteriet. Tobbe hann också med att vara vakt under en period på dåvarande Mitt Inn.

Efter lumpen började han i pappa Bertils företag, Jämt Flytt, där han växte in i rollen som företagare och blev mycket uppskattad av såväl kunder som arbetskamrater.

1975 träffade Tobbe sin stora kärlek, Cattis, som kom att bli hans livskamrat. Tillsammans fick de tre fina döttrar, Camilla, Malin och Moa. Han fick även bli morfar till fem härliga barnbarn. Han älskade att ordna fester, vilket han gjorde med bravur. Även resor med nya upplevelser, mat och dryck stod högt på agendan. Att umgås med nära och kära och sina vänner var något han skattade väldigt högt. Tobbe var även väldigt engagerad i Odd Fellow på ett mycket beundransvärt sätt.

Det var i sitt älskade Gräftåvallen han kunde koppla av och trivdes som bäst. Koppla av var för Tobbe detsamma som att snickra på stugan och ta en sväng med skotern. Det sista projektet han byggde var en mysig grillkåta i Gräftåvallen som han dessvärre inte hann tillbringa så mycket tid i. Men han vet att grillkåtan kommer att användas av familjen och att minnet av honom alltid kommer leva kvar.

Tobbe hade många järn i elden men det fanns alltid tid för att hjälpa nära och kära. Hans stora hjärta och omsorg om familjen kommer att vara enormt saknad.

Familjen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan