Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Vi har en busstation med perfekt läge!

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Östersund behöver en central busstation! Och vi har en busstation med perfekt läge nära Mittpunkten, Kärnan och gågatan.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Här kan man vänta en halvtimme efter uträttat ärende, kanske ta en fika på kaféet. Tio bussar kan parallellt stigas på eller stigas av. Har de som ivrar för att få bort bussarna verkligen simulerat trafiksituationen och alla bussar ska klivas på/av längs Kyrkgatan?

Annons

Annons

Och har samma personer siffror på hur många åkande från Strömsund eller Hackås ska vidare ner på stan respektive hur många som ska vidare med tåget?

Jag har åkt mycket buss senaste åren, jag har inte upplevt speciellt mycket stök på stationen. Men visst kan man ibland tycka att det skulle finnas en central värmestuga för vissa människor.

På stationen skulle det kunna finnas värdar/väktare ständigt på plats. Kanske dela rum med de som säljer biljetter. Värdarna/väktare skulle vänligt hänvisa människor till värmestugan, om de uppenbart inte ska åka buss.

Stationen skulle förstås kunna fixas till, lite ljusare, några fler sittplatser och bra toaletter. Utemiljön borde kompletteras med sittplatser sommartid, kanske flera träd som avgränsar mot rådhusgatan, för de som tycker bussar är så fula.

Hotell och affärslokaler har vi nog så det räcker tror jag.

Christer

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan