Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Var går gränsen för yttrandefrihet?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Givetvis ska vi i Sverige värna om vår yttrandefrihet och rätten att framföra våra åsikter, men var går den yttersta gränsen för detta?

Har man passerat denna gräns när myndigheterna tillåter att man bränner Koranen och förnedra flera miljoner muslimer och deras religion? Kan det vara så som grundlagsskyddet ska fungera? Som i detta aktuella fall med högernationalisten Rasmus Paludans provocerande Koranbränning i Stockholm.

Annons

Annons

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Vi i Sverige verkar ha en mycket naiv polismyndighet som tillåter Koranbränning i närheten av Turkiet ambassad. Om nu myndigheterna måste tillåta detta borde tillståndet utfärdats för en lämpligare plats. Exempelvis långt ute på landsbygden eller långt inne i skogen.

Det måste finnas möjlighet att stoppa vissa typer av demonstrationer. Att skymfa olika religioner genom att bränna böcker är lika avskyvärd vilken religion det än gäller.

Givetvis en mycket känslig fråga. Det gäller tillståndet att demonstrera och framföra sin åsikt på, och hur man framför detta budskap. Den andra delen i det hela är var platser ska vara som man ger tillståndet till.

Mycket pinsamt för Sverige är att personer som Chang Frick och Christian Peterson med koppling till Sverigedemokraterna har medverkat till detta.

Det för tankarna till hur nazisterna började trakassera den judiska befolkningen i Tyskland under 1930-talet, trakasserier som senare övergick till att mörda miljontals judar. Är denna handling ett sätt för vissa falanger i Sverigedemokraterna att testa hur långt man kan driva sitt förakt och hat mot muslimer och islam?

Annons

Det för ju också tankar till samma tillvägagångssätt som Putin har använt under ett antal år. Först testar han världens reaktioner när han intog Krimhalvön. Reaktioner som i stort sett uteblev, vilket han kunde tolka som att då är det okej att fortsätta att invadera resten av Ukraina.

Martin Stugholm

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan