Annons

Annons

Annons

Frösön

Minnesord: Astrid Malm, Frösön

Astrid Malm, Frösön, har hastigt och oväntat lämnat oss i en ålder av 62 år. Hon efterlämnar syster, svåger och syskonbarn, släkt och många vänner.

Annons

Astrid var född i Solna och uppvuxen i Norrtälje, där hennes stora djurintresse började, bland annat med hästar och ridning. Hon arbetade också på ridskola ett tag i unga år. I samband med att hon skulle börja sina studier, kom hon för att hälsa på sin goda vän Åsa i Jämtland, och trivdes så bra att hon 1983 började studera på dåvarande högskolan, nuvarande Miun i Östersund. Där läste hon Förvaltningslinjen samt engelska, vilket ledde till arbete på företag i trakten som Solectron och FFV.

Annons

Annons

Astrid blev så småningom en mångårig anställd på Försäkringskassan, där hon trivdes mycket bra och var en uppskattad person. De tre åren blev till fyrtio år och hon kom att leva hela sitt vuxna liv på Frösön.

Astrid hade mycket engagemang och energi, och kom att arbeta ideellt med Djur- och Kulgården i Torvalla, under VM 2007 i Åre och under många år i Jämtland-Härjedalens taxklubb.

Astrid sade själv att hon var en ”kattmänniska” men har de senaste femton åren delat sitt liv med sin älskade tax Irra. De två kunde ofta ses promenera i sakta mak längs promenadvägarna utefter Storsjön, eller i någon utställningsring.

Precis som katter eller för den delen taxar, hade Astrid ett stort mått personlig integritet, var en smula egensinnig, klurig, rolig och påhittig och hade en stor begåvning för vänskap. Astrids nätverk av vänner är mycket stort, vi som hade glädjen att vara med i det, kände oss alltid välkomna med värme. Allra finaste Astrid var alltid vänlig och hjälpsam vare sig det gällde att vara hundvakt, vattna blommor eller låna ut en sovplats på soffan.

Astrid var engagerad i Jämtland-Härjedalens taxklubb, ett engagemang som började med att Astrid hängde med ett gäng taxar på utställning och då utnämnde sig själv till ”taxisstenten”, en benämning som hängde med för alltid. Efter några år som ”taxisstent” och då Irra kommit in i hennes liv, blev Astrid invald i styrelsen och blev den ständiga sekreteraren, ett uppdrag hon skötte med den äran. Hon var en stor tillgång för styrelsen och klubben, liksom en mycket omtyckt vän.

Annons

Annons

Vi är många, många som innerligt kommer att sakna Astrid, hennes härliga humor, hennes omtänksamhet och hennes person. Tomrummet och saknaden efter Astrid kommer att finnas kvar, men vi skall fylla det med minnen av den tid då vi var tillsammans med henne.

Styrelsekamraterna i Jämtland-Härjedalens taxklubb

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan