Annons

Annons

Annons

Östersund

Minnesord: Gunni Åsberg, Östersund

Gunni föddes i Örebro 1938. Hennes far jobbade vid järnvägen vilket innebar att de fick flytta många gånger till olika platser. De bodde några år i Hälsingland, men den största delen har Gunni bott i Östersund, Jämtland.

Annons

Hon jobbade på Samhalls tryckeri i Odenskog, Östersund. Där var hon fram till pensionen 2003.

Det bästa Gunni visste, var att sjunga. Hon har varit med i tre körer: Cantilenakören, HSB-kören med Arnold Österlund och Sång för alla med Anders Hedén. Gunni har varit med på olika körresor vilket hon tyckte var roligt, om något utmanande för henne.

Fyra gånger fick hon äran åka till Globen, nuvarande Avicii Arena, där hon fick sjunga tillsammans med 3000 andra sångare under ledning av Kjell Lönnå.

Annons

Annons

Gunni var också duktig på att hantera dragspel, vilket hon spelade på efter gehör. 

Hon var noggrann och trogen i det hon hade att göra. Hon var en kärleksfull person som levde i det tysta, med mycket kärlek till sina närmaste vänner och sina katter som hon hade varmast om hjärtat.

Efter en stroke i början av december fick Gunni bo på Häradsgården i Lit i väntan på nytt boende. Drygt en månad senare, fick hon igen åka akut in till Östersunds sjukhus på grund av komplikationer, varefter hon somnade in den 13 januari.

Marina Granström

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan