Annons

Annons

Annons

Frösön

Minnesord: Folke Rydell, Frösön

Kamrer Folke Rydell, Frösön, har avlidit i en ålder av 80 år.

Annons

Folke växte upp i Föllinge med sin mamma Märta och fyra äldre syskon.

Efter grundskolan arbetade han på järnaffären i Föllinge innan han och hans bror Seved flyttade till sin moster på Frösön.

Folke arbetade samtidigt som han studerade ekonomi på kvällstid vid Birka folkhögskola. De lediga stunder han hade åkte han ofta hem till Föllinge för att hjälpa till på gården.

Annons

Ett av Folkes stora intressen i livet var att resa och han besökte stora delar av världen. Ett annat stort intresse han hade var att åka på dans, vilket i hans ungdom blev mest varje helg och det var i samband med det som han träffade Anita med sin lilla dotter Ylva.

Annons

Anita och Folke gifte sig senare och fick barnen Conny och Christine.

Efter att Folke blev klar med utbildningen och blivit kamrer så grundade han Rydells Bokföringsbyrå i en liten lägenhet i början av 70-talet. Han var mycket omtyckt och hade många långvariga kunder.

En av kunderna ägde ett antal hyresfastigheter och 1979 förvärvade Folke sina första hyresfastigheter av honom och grundade Rydells Fastighetsförvaltning. Fastigheterna blev en stor del av hans liv och han arbetade med dem i 40 år. Han tyckte verkligen om att göra affärer vilket gjorde att fastighetsbolaget växte sig till det största privata fastighetsbolaget i Östersund.

Anita och Folke skilde sig och efter några år träffade han Kristina som hade sin dotter Catharina.

Folke och Kristina fick senare sin son Christian.

Efter Kristinas död levde Folke själv några år innan han träffade nuvarande sambon Laila.

Med tiden tog sonen Christian över företaget och Folke kunde luta sig tillbaka något och njuta av livet med vetskapen om att det han byggt upp skulle leva kvar.

Familjen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan