Annons

Annons

Annons

Kommunens byggen blir dyrare

Insändare
Man kan bli mörkrädd för mindre!

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Efter att ha följt debatten om kostnader för Östersunds kommuns byggprojekt kan jag bara instämma att man kan bli mörkrädd för mindre!

Rena stolligheter bland byggnotorna i Östersund (13 februari)

Att en förvaltningschef kan uttala sig så arrogant om skattemedel och de enorma kostnader som vi skattebetalare står för tyder på att uppdraget att förvalta skattemedel på ett försvarbart sett har åsidosatts.

Svar: Vi bygger inte dyrare än marknadspris (15 februari)

Annons

Annons

Det är en skam att när skattemedel används går det att misshushålla på alla tänkbara sätt utan att någon behöver ta ansvar. Hur många miljoner kostar de fel som görs ”av och till”? ”Självklart kan det vara så att både vi och våra externa samarbetspartners av och till gör fel värderingar.” Är det inte något som förvaltningschefen tycker spelar någon roll? Det verkar inte så i uttalandet.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Här läggs glädjekalkyler fram till beslut, och att det sedan blir 100–200–300 miljoner dyrare – det får man ta som kommuninnevånare? Hur kan den politiska ledningen fatta ett beslut utifrån ett arbetsdokument? Går ni tillbaka sedan för beslut om dessa konstanta fördyringar för varje nybyggnation eller renovering?

Lista: Satsningarna i Östersund blir allt dyrare – 221 miljoner mer än beräknat (6 februari)

Utökade kostnader jämfört med budget är inget nytt fenomen som beror på dagens läge, vi har sett detta gång efter annan genom åren. Eller fortsätter ni bara skyffla ut mer och mer av mina skattepengar? Kanske ni ska anlita nya samarbetspartners som kan lägga realistiska budgetar och sedan ska den politiska ledningen hållas ansvarig för att budgeten hålls.

Annons

Annons

På detta stadium är grundkalkylen för den önskvärda investeringen som regel inte färdigutredd utan projektbudgeten ska snarare betraktas som ett arbetsdokument för den politiska ledningen.

Till råga på allt detta har frågan om vinter-OS kommit upp igen – ingen stad/kommun med förståndet i behåll ska hoppa på denna cirkus. Att IOK har svårigheter att hitta kandidater säger väl allt, vilket även Östersunds kommunledning förhoppningsvis förstår.

Vi är en liten inlandsstad, men när man ser förslag och byggplaner för busstorg och annat så förstår man att den politiska ledningen helst vill göra staden till en storstads-wannabe, och slå upp monument efter monument för att påvisa sin egen förträfflighet.

Albertina

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan