Annons

Annons

Annons

Strömsund

Insändare
Spara inte på skolan!

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Tänk er för innan ni sparar på skolan! Det innebär ytterligare en spik i kistan, man gör Strömsund kommun mindre attraktiv att bo och leva i.

Skolan är det basala, men naturligtvis går det att stänga några skolor till i våra kommundelar och skjutsa in barnen till Strömsund.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Medelåldern är redan hög, färre barn föds och mycket få eller inga flyttar in i de hus som blir tomma, utan de blir sommarbostäder.

Pensionärer är de som återstår i våra byar och samhällen när de stora barnkullarna vuxit upp, och de förväntas inte behöva så mycket annat än en livsmedelsbutik vad som återstår av ett tidigare fullgott samhälle.

Splitterny förskola i Strömsund kan ge miljonbesparing (21 februari)

Vilken strategi har våra Strömsundspolitiker för kommunens överlevnad? Politikerna har aldrig riktigt torgfört en politik för landsbygd och glesbygd eller deklarerat vad de vill göra för framtiden för oss som bor kvar.

I dag kräver man som förälder att det finns en konkurrenskraftig skola och ett samhälle som kan erbjuda ett kulturellt utbud, inte bara bio en gång i månaden. Det gör det svårt att behålla dagens unga människor, de flyttar till städerna där allt det här finns serverat.

Söker engagemang hos våra politiker!

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan