Annons

Annons

Annons

Krokom

Debatt
Svar från KD till C: Vi agerar kraftfullt för landsbygden

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Centerpartiet ska ha både heder och respekt för att ha varit ett borgerligt landsbygdsparti under många år. Men det är befriande att Centerpartiet i Krokom skriver: ”Socialdemokratisk politik har många gånger gjort oss som bor i norra Sverige besvikna då den lett till centralisering och inte gynnat tillväxt på landsbygden”

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Trots detta konstaterade har Centerpartiet valt att under många år vara stödparti till socialdemokratisk politik? Men, så befriande skrivet av Centerpartiet Krokom, tack för den sanningen!

Annons

C: Landsbygden måste få rättvisa förutsättningar (27 februari)

Annons

Ett parti som också påstår följande: ” Tyvärr verkar inte heller dagens högerregering – M, KD, L – och dess stödparti SD, kunna leverera någon konkret politik som främjar svensk landsbygd.”

Ja, det är klart att oppositionen anser att cirka 170 dagar i regeringsställning ska ha hunnit ställa till rätta med åtta års misskötsel av Sverige. Lite märkligt uttalande av ett socialdemokratiskt stödparti, men jag respekterar självfallet deras åsikt, men delar den inte.

För den nyhetsuppdaterade medborgaren har högst troligt tagit del av följande:

I augusti 2022 bildades Kristdemokratiska Bondeförbundet (KD-B) inom Kristdemokraterna. Med det förbundet ska vi hålla den landsbygdspolitiska debatten levande både inom partiet och utanför.

KD är det borgerliga landsbygdspartiet och vi kommer att förse nationell politik med förslag och underlag för att fortsätta ut utveckla hela Sverige.

Vi vill att människor ska kunna bo och leva i hela Sverige. På landsbygden finns energikällorna, mineralerna som behövs i den hållbara tekniken och den växtlighet som tillhandahåller livsmedel, energi, rekreation och inte minst en livsmiljö för de arter som vi delar vårt land med.

Genom att lyfta undan de hinder som idag finns för livet på landet kan vi få en positiv utveckling som gynnar hela vårt land, inklusive städerna.

Annons

Till det har vår landsbygdsminister Peter Kullgren (KD) nyligen på en kick-off med företrädare från livsmedelssektorns alla delar, från jord till bord, presenterat Livsmedelsstrategi 2.0. Regeringens ambition är att strategin ska göra avtryck i hela livsmedelskedjan. Att den ska skapa förutsättningar för aktörer att stärka sin konkurrenskraft, bidra till ökad hållbarhet, främjandet av svenskproducerade varor, öka den totala livsmedelsproduktionen och även att minska vår sårbarhet vid eventuell kris.

Annons

För att stärka försörjningen av svenskproducerat behövs det åtgärder på en rad olika områden, det handlar om allt från råvaruproduktion till förädling, transport och slutligen butiksleden.

Vi är i början av en ny mandatperiod. Vila trygg i att KD inom regeringen och KD-B i synnerhet kommer att agera kraftfullt för landsbygdens förutsättningar och utveckling.

Bästa centerpartister i Krokom, jag ser fram emot att ni samverkar med KD:s duktiga lokalpolitiker i Krokom. Socialdemokratin, som ni själva beskriver, har inte utvecklat landsbygden. Jag tror inte att C och KD har så olika uppfattningar om landsbygdens utveckling!

Stephen Jerand (KD-B)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan