Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Var rädd om Östersunds levande stadskärna!

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Östersund är en fantastisk stad i ett fantastiskt län. Vi, en familj på väg att flytta till denna stad, har pratat med många som i likhet med oss ser detta som den perfekta platsen att sätta bo. Kombinationen av närheten till friluftsliv, fjäll, sjöar och med en levande och aktiv stadskärna är unik.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Det är kanske fjällen som har gjort att vi tittat på Östersund från början, men det är definitivt den levande och härliga stadskärnan med sitt utbud av både bra shopping och trevliga restauranger med mera som gjort att vi valt att flytta just dit.

Vi brukar prata om hur lagom stor stan är och att det alltid brukar gå att hitta en parkeringsplats när man behöver ta sig in till stan. Detta är inte alls självklart i många andra städer, något som gör dem långt mindre attraktiva.

Luftmiljö är givetvis oerhört viktigt – men vi hoppas att konsekvensanalysen är ordentligt gjord innan Östersunds kommun går vidare med beslutet att avveckla parkeringsplatser i centrum.

Östersundarna nobbas när 300 parkeringsplatser tas bort från stan (21 februari)

Vis av erfarenhet från andra städer där p-platser inte finns i tillräcklig mängd är att det leder till två saker:

1. Uteblivna besök i centrum vilket på sikt ger ett mindre levande centrum och kanske ger utflyttning istället för inflyttning.

2. Fler bilar som länge kör runt runt för att hitta p-plats, vilket ger ännu större problem med luftföroreningar.

Annons

Snälla Östersunds kommun – se till att ni har gjort analysen ordentligt och vänt på varje sten innan ni tar detta drastiska beslut som inte verkar vara särskilt väl förankrat hos invånare och näringsidkare.

Vi ser fram mot att få bo i denna fantastiska stad som kombinerar levande centrum med närhet till friluftsliv och hoppas att det ska få förbli så.

Emilia

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan