Annons

Annons

Annons

Östersund

Minnesord: Brita Gustavsson, Arboga, 79 år

Brita kom som nyexaminerad logoped till Östersund 1970. Hon hade då fått en tjänst på öronmottagningen och hon blev i och med det Jämtlands läns första logoped.

Logopedverksamheten startade i en trerumslägenhet på Storgatan, där Brita fick börja med att rekvirera allt från kaffepanna och pennor till möbler och behandlingsmaterial. Ett par år senare var logopederna tre till antalet och fortsatt med hela länet som upptagningsområde.

Efterhand flyttades Logopedmottagningen till sjukhuset och Barn- och ungdomshabiliteringen och senare anställde Stroke-neurorehabiliteringen egna logopeder till sina verksamheter. De senare verksamheterna var lokaliserade utanför sjukhuset.

Annons

Annons

Logopederna blev på så sätt fler men också mer specialiserade inom sina respektive arbetsområden.

Brita arbetade från tidigt 1990-tal och fram till sin pensionering 2008 på Stroke-neurorehabiliteringen, där undertecknade hade förmånen att vara hennes nära kollegor.

Med sin varma, glada och vänliga framtoning och det generösa sätt på vilket Brita delade med sig av sina kunskaper, alltid med patienten i centrum, blev hon till stor hjälp och stort stöd för alla logopedkollegor som under åren kommit och gått.

Brita var också en skicklig handledare till de logopedstudenter som kom till Stroke-neurorehabiliteringen. Hon var drivande i bildandet av länets Afasiförening och stödde också verksamheten där.

Ett par år efter sin pensionering flyttade Brita tillbaka till sin barndomsstad, Arboga, där hon nu avlidit. 

Vi sörjer vår kollega och vän. 

Eva och Lena

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan