Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Moderaterna måste skärpa sig

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag kunde inte låta bli att skratta rakt ut när jag såg rubriken i ÖP: Efter kritiken – M håller öppet möte om p-platserna i centrum (1 mars)

Annons

Annons

Kära, populistiska lokalpolitiker, hur tänker ni? Reaktionerna på beslutet att ta bort 300 p-platser är främst känslomässiga och inte rationella.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Det är svårt med förändring, det gör ont och de flesta av oss är avigt inställda till förändring instinktivt. Om det här fåniga lilla beslutet gör så här ont, kommer Östersund att få det riktigt svårt att ta de verkligt stora och viktiga utvecklingssprången.

Vi har inte en direktdemokrati av en anledning. Politikerna måste få agera utifrån det större perspektivet och utifrån kunskap och visioner som vi medborgare inte alltid ser och förstår. Att det väsnas lite är också väntat, och behöver inte betyda att majoriteten inte håller med om att beslutet var bra.

Spara krutet och resurserna till de betydelsefulla frågorna i stället kära moderater! Miljön i Östersund är skit, och ni har varit med och skapat soppan. Så skärp er, sluta klaga och driv fram lösningar i stället.

Jag har röstat på Moderaterna i hela mitt liv, och kanske kommer jag åter till er när jag ser att ni mognat. Önskar er lycka till med det och hoppas verkligen att vi ses igen, men det blir inte på Gamla Teatern.

Jenny

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan