Annons

Annons

Annons

Östersunds luftkvalitet

Debatt
Svar från M: Beslutet att ta bort p-platser är faktiskt redan fattat

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

S och C i Östersunds kommun försöker sig på det indiska reptricket istället för att stå upp för det beslut som faktiskt är taget av dem i kommunstyrelsen.

S och C: Beslut är inte fattat om att ta bort p-platser – förslaget ska noggrant utvärderas (3 mars)

Annons

Annons

Följande lydelse röstade styret ja till: ”Kommunfullmäktige ger miljö-och samhällsnämnden i uppdrag att, i samråd med berörda nämnder inom kommunen och centrumutvecklare i Östersund, ta fram förslag på hur parkeringsåtgärderna ska genomföras och återkomma för beslut i kommunfullmäktige senast den 19 juni 2023”.

Vilket är exakt samma formulering som var förslagen att tas av kommunfullmäktige 20 december 2022. Åtgärderna ska alltså genomföras enligt beslutet och ingenting annat.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Det som Moderaterna ville – och fortfarande vill – är att utreda mer för att verkligen komma till botten med ifall det verkligen är 390 färre parkeringar som kommer förbättra luften i staden, samt att de ekonomiska konsekvenserna för kommunen och cityhandeln måste utredas innan något beslut överhuvudtaget ens kan ställas för prövning.

Det röstade S och C nej till, men agerar nu helt bakvänt genom att först ha röstat igenom ett beslut och i efterhand utreda konsekvenserna när det blev tydligt att befolkning och näringsidkarna inte stödjer förslaget alls.

Ett argument från styret har tidigare varit att det inte finns tid att utreda frågan mer och att det redan är glasklart i underlagen vad som behöver göras.

Annons

Om det nu plötsligt varken är väldigt bråttom eller helt glasklart att det är parkeringarna som ska bort, kan man ställa sig frågan varför styret inte respekterade och lyssnade på vårt förslag från första början?

Pär Jönsson (M)

Joel Nordkvist (M)

Lise Hjemgaard Svensson (M)

Therese Dahlgren Ekroth (M)

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan