Annons

Annons

Annons

Östersunds luftkvalitet

Insändare
Fler röster om p-platserna i Östersunds centrum

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Politiker har ofta otur när de tänker. En parkerad bil släpper inte ut några avgaser alls. De gör däremot de som åker varv efter varv efter varv på stan för att finna en ledig parkeringsplats. Därför, för miljöns skull: Utöka antalet parkeringsplatser i stan med förslagsvis 300. Detta skulle dessutom ge mer kunder till butikerna i centrum.

HW

Annons

- - - - -

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Färre parkeringsplatser i city kommer att leda till mer rundåkning för att leta en ledig plats, och det leder i sin tur till mer luftföroreningar. Permanenta istället parkering på Stortorget så kommer den platsen till någon nytta.

Per Johan Skoglund, Rödön

- - - - -

Politikerna ska nu som vanligt hänga fast sig i ett beslut taget utan förankring i verkligheten. Det är inte bara ”shoppare” som behöver parkera i Östersund.

De borttagna parkeringsplatserna kommer ni politiker och vi andra att sakna då vi behöver besök av: Hemtjänst, hissmontörer, elektriker, rörmokare, snickare, kylmontörer, ventilationstekniker, fastighetstekniker och så vidare. Listan kan göras lång.

Tänk till och rådgör innan beslut med alla intresseorganisationer.

Leif Trygg

- - - - -

Gör om hela Stortorget till parkeringar för där är det så dött, dött. dött. Ta inte bort några parkeringar bara för att luften är dålig några dagar per år och alla ska väl ha elbilar om några år och då gör det sig själv att luften blir bättre.

Gör inget förhastat, låt centrum, företag och besökare få uppleva ett rörligt centrum och inte som torget.

Rädda stadskärnan

- - - - -

Annons

Politiker besinna er. Innan ni beslutar om att ta bort 300 parkeringsplatser och bidra till att döda stadskärnan, vill jag att ni tar er en riktig funderare.

Annons

Se er omkring och studera effekterna av tidigare politiska beslut. Jag tänker på Östersundshem, onödig cykelväg till Lugnvik, Fredrikssons och Jönsson-Haags byggprojekt med besvikna husköpare och stora kostnader för oss skattebetalare som effekt, konstiga avsmalningar av Rådhusgatan med köbildning som effekt, borttagning av fontänen i Storsjön med mera

I Jonsson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan