Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Östersund på väg att bli Sveriges bilvänligaste stad

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Östersunds kommuns planförslag för Blomstergården ligger ute för granskning mellan 6 mars och 7 april. Det betyder att det nu är möjlighet att lämna synpunkter på förslaget.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Vi, kommunens medborgare och kommande grannar till området, vill härmed komma med följande synpunkter:

Annons

Det är anmärkningsvärt hur strikt kommunen verkar ha förhållit sig till riktvärdena i trafikbullerförordningen för planområdet Blomstergården, samtidigt som man inte ens vidrört att planen skulle medföra problem för omgivningen. Kommunens ambition borde i stället vara att uppnå en så bra boende- och stadsmiljö som möjligt och därmed ta ansvar för Östersunds utveckling.

Tyvärr verkar man i stället – återigen – ha försökt tänja på och testa gränsen för vad som ens är lagligt och därmed fortsätta på inslagen väg mot att bli Sveriges bilvänligaste stad.

Det går att upprätta hur många fina miljömålshandlingar som helst, men om man inte agerar för att omsätta målen i handling, eller ännu värre – om man aktivt arbetar för att försämra miljön, framstår de tjusiga handlingarna snarast som ett bedrägeri. En dimridå för att kunna bibehålla och verka för sin romantiska inställning kring bilismen.

Problemet är förmodligen kulturellt betingat och det är osäkert om politikerna ens är medvetna om det.

Boende längs Genvägen

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan