Annons

Annons

Annons

Torvalla

Insändare
Det ska gå att ta ut kontanter

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Utan att tyvärr vara tillräckligt bekant med Östersunds ”förorter” vill jag ge mitt stöd till signaturen Pensionär i Torvalla som påpekade att det är oacceptabelt att man lagt ner bankomaten i Torvalla centrum.

Torvalla behöver en bankomat igen (2 mars)

Annons

Annons

Så länge sedlar och mynt tillverkas i Sverige ska alla kunna använda sådana för kontant betalning. Vad som händer längre fram i tiden tänker jag inte spekulera i.

Så många bankomater stänger och öppnar i länet i år (1 mars)

En rapport som Sveriges riksbank publicerade i november 2021 inleds: ”Den nya lagstiftningen som ökar kraven på bankerna att tillhandahålla kontanttjänster och det föreslagna depåansvaret bidrar till att säkra delar av kontantinfrastrukturen”.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Jag tolkar tillhandahållande av kontanttjänster, depåansvar och kontantinfrastruktur så att det – genom bankernas försorg – ska finnas ställen där man kan ta ut kontanter, så att man inte dygnet runt behöver ha dem i bostaden. Tills man betalar med pengarna måste man förstås ha dem i fickan.

Såvitt jag vet är det i dag svårt att besöka ett bankkontor för att hämta ut pengar från ett konto. Det behövs därför bankomater – ju fler desto bättre – så att pensionärer och andra kan ta ut pengarna som krävs för att de ska kunna betala inköp med mera.

Annons

Annons

Tyvärr finns det numera affärer och kaféer (kanske också andra) som inte tar emot kontanter. De har rätt att vägra, men vi kunder borde välja andra ställen att handla eller fika på! Det är bra att vi kan använda kontantkort när vi så vill, men det ska göras frivilligt, inte av tvång.

Inga-Lill Cliffoord, Östersund

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan