Annons

Annons

Annons

Funäsdalen

Kändisparet köper fjällstuga i länet – har redan skaffat skoter

En fjärde säsong av tv-produktionen ”Hjälp, vi har köpt en bondgård!” stundar, men blir det möjligen en tv-serie från paret Zackari Wahlströms nya fjällstuga i Tänndalen?

– Nej inte initialt, vi vill kunna vara helt lediga där, en frizon helt enkelt, säger Kalle Zackari Wahlström.

Text

Brita och Kalle Zackari Wahlström har blivit stugägare.

Bild: Anna Sundkvist

Annons

Tv-profilerna, radarparet och de äkta makarna Brita och Kalle Zackari Wahlström är nyblivna stugägare. I februari fick de nycklarna till sitt knappt 70 kvadratmeter stora fritidsboende i Tänndalen.

Att valet föll på att köpa stuga i Härjedalen var enkelt.

– Vi tycker om fjällen och har åkt en del till Funäsdalen och Vemdalen. Tänndalen gillar vi för att det är så mycket mer än bara utförsåkning, det är enkelt att ta sig ut på fjället och det blir väldigt vilt på en gång, säger Kalle.

Paret hade en tomt på gång för några år sedan, men då investerade de i en bondgård i stället. När de sedan ville köpa samma tomt ett par år senare så hade priset fyrdubblats.

– Brita har haft bevakning på Hemnet och när den här stugan dök upp blev vi kära i den. Allt kändes så bra när vi åkte dit och kikade i mellandagarna.

Annons

Annons

Kalle berättar att de slog till på den lilla fastigheten som byggdes på 1960-talet.

– Den är så himla mysig och så himla gammal.

Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström har spelat in flera säsonger av en tv-serie hemifrån gården i Sörmland.

Bild: Janne Danielsson/SVT

Tv-produktionen ”Hjälp vi har köpt en bondgård”, är snart inne på sin fjärde säsong och skildrar livet hemma hos Kalle och Brita i sörmländska Sorunda. Här får tittarna se när paret renoverar, gräver en damm, odlar, fixar i gästhuset och jagar får som är på rymmen. Än så länge finns inga planer på någon tv-serie från fjällstugan i Tänndalen.

– Vi gillar ju att dela med oss av våra liv, men det är lätt hänt att allt vi gör blir jobb. Därför tänker vi att fjällstugan ska bli en frizon som innebär hundra procent ledighet, säger Kalle och fortsätter:

– Eller så dröjer det 1,5 sekund innan vi tackar ja till att filma när vi bygger en gärdesgård eller målar om.

Familjen Zackari Wahlström ser fram emot skidturer på fjället i Tänndalen.

Bild: Anna Sundkvist

Familjen Zackari Wahlström tänker ägna såväl vintrar som somrar i sin nya stuga. Åka längdskidor, rida, fiska, åka hundsläde och köra skoter. Och skotern är redan inhandlad.

– Vi köpte nyligen en Yamaha venture från 2005, berättar Kalle som tillägger att han även vill lära sig att jaga.

Annons

– Jag ser det här som en kontaktannons – om man vill jaga med mig får man jättegärna höra av sig. Jag har en inneboende dröm om att få ta med min jämthund på älgjakt.

Annons

Hur kommer ni göra med alla djur hemma på gården i Sörmland när ni åker upp?

– Min pappa brukar ta hand om dem. Men hundarna tar vi med oss. Jag tror däremot att vi måste bygga en hundgård uppe i Tänndalen annars kommer det bli väldigt trångt i vår lilla stuga.

Påsken är inom räckhåll och senast då kommer familjen att åka norrut.

– Vi längtar, det enda som tar emot lite är att det är långt att köra, det tar nästan åtta timmar. Vi har provat att dela upp resan, men det har gått dåligt. Då blir det i stället två dagar i bilen, så allt bygger på mutor – ipads och massa godis.

Till vardags bor Brita, Kalle och deras barn och djur på en gård i Sörmland.

Bild: Anders Wiklund/TT

Under tiden ÖP pratar med Kalle är han i full färd med att odla tomater.

– Jag har 75 olika sorters frön som ska förkultiveras, det ska bli spännande att se hur olika tomater kan smaka, säger han.

Men om det kommer att initieras några större odlingsprojekt i Tänndalen återstår att se.

– Jag vet inte ens hur tomten ser ut när det är barmark. Prio ett är att hitta bra ställen att torka sina ullstrumpor på, men kanske blir det något fruktträd framöver – något som man inte behöver vattna och hålla på med för mycket. Och rabarber.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan