Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
I Karlslund ökar trafiken – ska man skratta eller gråta?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag känner verkligen för er i Karlslund och för min lilla mamma, som bor i ett av de fina små husen som kommer att bli värst drabbade av den ökade trafiken. Förutom det så är jag oroad över hur våra skattepengar spenderas. Det som händer verkar så urbota korkat.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Våra skattepengar har precis gått till en åtgärdsplan för Rådhusgatan. Säkert ett ganska dyrt och stort arbete. Åtgärder har tagits fram för att minska trafiken och partiklarna på Rådhusgatan.

Men arbetet och kostnaderna stannar inte där. För nu läggs det tid och kraft på att bråka om vilka åtgärder som ska genomföras och vilka som inte ska det.

Östersund riskerar samtidigt böter om vi inte ordnar situationen. Tänk vilka konsekvenser en sådan skandal skulle få för oss på nationell nivå. Inte kul alltså. Vi måste vara rädda om vår stads hälso- och friluftsprofil. Vi ska inte ta den för given och tro att vi är oslagbara. Östersunds miljö är verkligen inte bra och Rådhusgatan är bara ett exempel av många.

Samtidigt som det här pågår i ena änden av stan så har samma kommun beslutat om att öka trafikmängderna i andra änden. Så att Genvägen i lilla Karlslund ska få liknande trafikmängder som Rådhusgatan.

Vet inte om man ska skratta eller gråta. Hur kan kommunen försätta sig i sådana här situationer? Vet inte den högra handen vad den vänstra gör och vad är det som händer med våra skattepengar och prioriteringen av klimatet?

Jag hoppas att politikerna ställer upp på att betala för Karlslunds åtgärdsplan och allt merarbete ur egen ficka sedan när det är dags.

S.N.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan