Annons

Annons

Annons

Torvalla

Insändare
Svar: Vi beklagar om det ställer till besvär

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Signaturen Pensionär i Torvalla är i en insändare kritisk till att Bankomats kontantautomat i Torvalla centrum har tagits bort. Vi beklagar verkligen om det ställer till besvär.

Torvalla behöver en bankomat igen (2 mars)

Annons

Annons

Hur många kontantautomater Bankomat har på olika orter i Sverige styrs av fler olika faktorer. Att Bankomat tar bort just denna automat är en del av en större utveckling där vi minskar antalet automater i hela Sverige.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Bakgrunden är att allt fler människor allt oftare väljer att betala digitalt i stället för med kontanter. När efterfrågan på kontanter minskar anpassar vi vår service utifrån det.

Vi tittar på behoven runt om i landet och gör en samlad bedömning av vilka automater vi ska ha kvar och vilka vi ska ta bort. Viktiga faktorer i den prioriteringen är hur mycket automaterna används och hur långt det är till andra automater i området. Det är också sådana avvägningar som ligger bakom vårt beslut att ta bort automaten i Torvalla centrum.

Det är väldigt tråkigt när individer drabbas av att enskilda kontantautomater tas bort och vi förstår hur svårt det kan vara för bland annat äldre som har långt till sin närmaste automat.

Vi på Bankomat tycker det är viktigt att det ska finnas en fungerande kontanthantering i samhället, inte minst för människor i digitalt utanförskap. Därför arbetar vi aktivt för att staten ska ta ett större ansvar för kontanthanteringen.

Johan Nilsson, kund- och marknadschef, Bankomat AB

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan