Annons

Annons

Annons

ÖFK:s årsmöte och bolagsstämma

ÖFK:s nye ordförande om uppdraget: ”Spännande, skrämmande och utmanande”

Valberedningens förslag klubbades igenom och Bengt Olofsson är ny ordförande i Östersunds FK.

Han tar över rollen i en minst sagt svår tid, med tuffa ekonomiska förutsättningar.

– Det kommer inte bli någon dans på rosor, säger han.

Text

Bengt Olofsson blir ny ordförande i Östersunds FK.

Bild: Cornelia Wikström

Annons

Förra året valdes Richard Persson till ordförande i Östersunds FK. Under tisdagen röstades valberedningens förslag om ersättare igenom. Bengt Olofsson tar nu över uppdraget.

– Det känns spännande, skrämmande och utmanande. Det ska bli otroligt intressant och roligt, men det är lite omvälvande måste jag säga, säger Bengt Olofsson.

De senaste åren har han varit tränare för klubbens damlag. Att kunna fortsätta med det var det enda krav han hade innan han tackade ja till uppdraget.

– Sen förstår jag att vissa dagar kommer det att inkräkta, men jag brinner ju för att stå på fotbollsplanen och det vill jag absolut fortsätta med.

Redan för några år sedan fanns Olofsson med i snacket om ordförandeposten, men på grund av jobb och andra anledningar var det inte möjligt just då.

Annons

Nu föll alla bitarna på plats.

Annons

– Jag har haft många andra uppdrag, men nu har jag i tid avvecklat mig från de uppdragen så nu var det lite bättre läge att kunna ta det här jobbet. Jag måste ju räkna med att det här kommer ta lite tid, det är hårt arbete som gäller.

55-åringen är före detta officer vid Fältjägarregementet i Östersund och han har varit fritidspolitiker i Krokom.

Han har suttit i styrelser innan, både på bolags- och föreningssidan. Därifrån har han fått med sig erfarenheter som han hoppas kunna utnyttja även i ÖFK.

– Jag hoppas kunna bidra med lite ordning och reda, att vi har arbetsordning och struktur, vem som gör vad, fördela arbetsuppgifter. I mångt och mycket har alla sprungit på alla bollar tidigare. Bara en sån sak att fotbollschef Stefan Lundin har fixat folk för att stå och grilla eller bemanna kiosken. Så får det inte vara.

– Sen är jag ganska bra på att räkna också så koll på pengar det har jag. Där hoppas jag också kunna bidra.

Peja Lindholm, vd i ÖFK.

Bild: Cornelia Wikström

ÖFK gick 21 miljoner back förra året. Nu har det jobbats upp en ny plan för att förhoppningsvis inte hamna i samma läge igen. Bengt Olofsson hoppas och tror att den nya budgeten för 2023 kommer att hålla.

Annons

– Peja och dem har lyckats fixa en väldigt stor del av den här sponsorpotten redan. Jag har ganska goda förhoppningar om att man kommer att komma i hamn med den budgeten.

Annons

– Sen är nyckeln hemmamatcherna. Kan vi spela bra, vinna och ha 4 000 åskådare på den matchen då är det lika många på nästa match också. Det är lite nyckeln att vi spelar bra och vinner för då kommer vi att ha mycket folk på läktaren och publiksnittet kommer att vara högre.

Men självklart krävs det mycket jobb även från övriga inom föreningen för att få upp publiksnittet.

– Vi måste vara lite mer offensiva och hitta nya lösningar, för det gör inte sig själv. I superettan måste man jobba hårt för att få upp intresset.

Hur ser du på klubbens framtid?

– Vi måste se framtiden med allmän tillförsikt. Nu har vi varit nere i källaren och vänt. Nu är vi på väg uppåt. Sen är det fortfarande jättestora utmaningar kvar, men det känns som att vi lagt den värsta tiden bakom oss och nu blickar vi framåt, det är jätteviktigt. Jag tror nog att vi ska kunna lösa det här, absolut.

Med de tunga åren i ryggen, känns det lite läskigt att gå in i den här rollen just nu?

– Visst är det så, det kommer inte bli någon dans på rosor. Det kommer att vara jättemånga timmar och mycket hårt arbete, men samtidigt är det ju en fantastisk utmaning. Tänk om vi kan stå här om ett år och ha ett bra resultat och sportsliga framgångar. Det skulle vara otroligt häftigt, säger Bengt Olofsson.

Fakta

ÖFK:s styrelse 2023

Ordförande:

Bengt Olofsson

Ledamöter:

Tomas Falkensson (ett år)

Joakim Castberg (två år)

Ulf Ringdahl (omval på två år)

Johan Lidenmark (omval på två år)

Åsa Gunnarsson Bromé (vald på två år sedan 2022)

Åsa Trolle (vald på två år sedan 2022)

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan