Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Svar: Tyngre vapen kommer sannolikt att användas i Grytan

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

En villaägare i Eriksberg oroar sig för sin boendemiljö och störningar från Dagsådalens skjutfält.

Spelar inte vår boendemiljö någon roll? (9 mars)

Annons

I sammanhanget bör påpekas att Eriksbergs villaområde byggdes långt efter att Dagsådalen skjutfält var etablerat, och i en tid då Försvarsmaktens verksamhet var långt mer intensiv än den är nu eller de närmsta tio åren.

Annons

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Eftersom jag själv bott i Eriksberg sedan 25 år, kan jag intyga att vårt villaområde är normalt väldigt tyst och stilla. Det starkaste bullret kommer från stadsbussarna sommartid samt evenemang vid skidstadion, då musik kan uppfattas som ganska störande.

Någon enstaka gång kan man höra automatvapenknatter från Dagsådalen eller skyttecentrum, men det krävs nästan att vinden ligger på.

Farhågorna om störningar från tyngre vapen i framtiden är sannolikt i stort sett obefogade, då planeringen för att få tillbaka miljötillståndet för Grytans skjutfält är i full gång. Där kommer framtidens skjutningar med tyngre ammunition till allra största delen ske.

I dagens situation måste återuppbyggnaden av det svenska försvaret betraktas som samhällets viktigaste uppgift, och att Försvarsmakten skulle avstå från de bästa utbildningsbetingelserna för att enstaka boende skulle få sin tystnad bruten i någon grad, känns som en synnerligen dålig prioritering.

Sten Bredberg, f d regementschef A 4

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan