Annons

Annons

Annons

Ishockey

Lottat i hockeykvalet: Ett av dessa tolv lag spelar mot ÖIK nästa säsong

Kvalspelet i Hockeyettan rullar på. Nu återstår tolv lag där så småningom ett lag tar steget upp och därmed möter ÖIK nästa säsong.

Text

Hudiksvall har satsat hårt mot Hockeyallsvenskan i flera år nu utan att ha lyckats. En ny chans inleds till helgen i ett omfattande och tufft matchspel och så småningom en avslutande tio-matchers-serie.

Bild: Niclas Jönsson Bildbyrå

Annons

Vid torsdagens lottning i kampen om att i slutänden bli nykomling i hockeyallsvenskan, väntar först och främst en utslagsomgång i spel bäst av fem matcher. Så här utföll lottningen – eller rättare: De högst rankade lagen valde motståndare efter den här rangordningen:

Väsby var först ut och bestämde sig direkt för att möta Halmstad.

”Vi har en hygglig bild av dem utan att ha mött laget i fråga”, var Väsbys sportchef Tom Tärnströms kommentar.

Annons

Annons

Kalmar var näst högst rankade och valde att möta Sundsvall

”Vi har jobbat hårt för att spela hockey många veckor till”, sa Kalmars tränare Viktor Tuurula.

Nybro var tredjerankad och tog närmsta grannen Vimmerby som motståndare:

”Vi har mött dem genom åren och känner att vi har bra koll på dem”, var klubbchefen Rasmus Aros, kommentar på Hockeyettans sight.

Fjärde lag att välja blev Hudiksvall. Här fanns ingen oro över resandet. Boden blev valet utan prut.

”Vi känner Boden. Har spelat mot de fyra gånger i vinter och vunnit alla fyra matcherna”, konstaterar sportchef Lars ”Lillis” Lövblom.

Troja-Ljungby tar emot Karlskrona. Den på förhand mest spektakulära matchserien, där föreningarna stötts och blötts mot varandra åtskilligt genom åren.

”Tajta matcher väntar så det blir en tuff matchserie”, sa tränaren Jens Gustafsson i Troja.

Slutligen var det bara ett lag kvar att välja bland för Piteå som ställs mot Mariestad.

”Den utmaningen tar vi oss an. Och även om Mariestad utvecklats en hel del under säsongen, så tror vi på en god chans”, menar Jonathan Glader, sportchef i Piteå, i en kommentar efter lottningen.

Glädjen visste inga gränser när ÖIK slog Nybro och tog klivet upp i hockeyallsvenskan. Nu försöker Nybro på nytt. Här ÖIK:s Linus Rotbakken och Carl Hjälm i en galen eufori 29 april ifjol.. Så även i bakgrunden...

Bild: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Annons

Så här blir matcherna: Väsby–Halmstad, Kalmar–Sundsvall, Nybro–Vimmerby, Hudiksvall–Boden, Troja–Karlskrona, Piteå–Mariestad.

Förstalaget i varje match börjar med två hemmamatcher för att fortsätta med dubbla bortafighter i omgång tre och fyra. Blir det en eventuell femte match så får de högst rankade klubbarna även en tredje hemmamatch. Spelet inleds på lördag eftermiddag.

De sex vinnande lagen bildar därefter en dubbelserie över tio omgångar hemma och borta. Vinnaren tar plats i hockeyallsvenskan, precis som ÖIK gjorde förra året. Serien är planerad vara färdigspelad i slutet av april.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan