Annons

Annons

Annons

Skidskytte

Ponsiluoma på pallen i sista sprinten

Martin Ponsiluoma missade pallen hemma i Östersund i förra veckan.

Revanschen kom i världscupavslutningen i Holmenkollen. Den svenske skidskytten slutade tvåa i sprinten.

Vann gjorde i vanlig ordning Johannes Thingnes Bø.

Text

Martin Ponsiluoma skakade av sig besvikelsen från hemmatävlingarna i Östersund i förra veckan.

Martin Ponsiluoma ser ut att ta en pallplats i sprinten i Holmenkollen.

Ponsiluoma sköt fullt i både det liggande och stående skyttet och var till slut tvåa i mål, knappt 24 sekunder bakom suveränen Johannes Thingnes Bø, Norge. Tysken Benedikt Doll slutade trea, fem sekunder bakom Ponsiluoma.

Annons

Annons

Att det slutade med en pallplats förvånade svensken, som inte hade en bra känsla ute i spåret.

– Jag är riktigt nöjd att skjuta 0-0 i dag. Jag kände mig riktigt sömnig, "off", hela loppet egentligen. Jag vet inte varför. Första varvet kändes inte alls bra, men sedan blev det bättre och bättre för varje varv, säger Ponsiluoma till SVT och fortsätter:

– Jag var inte riktigt fokuserad på skyttet heller så det känns riktigt skönt att kunna göra ett bra lopp trots att det känns lite sämre. Jag är faktiskt nöjd med det här loppet.

Martin Ponsiluoma har därmed hamnat på pallen sex gånger den här säsongen, och slutar dessutom trea i sprintcupen.

– Det har varit en supersäsong för mig, säger 27-åringen.

Thingnes Bøs seger innebär att norrmannen, som efter att ha testat positivt för covid-19 i förra veckan säkrade segern i totala världscupen i kavaj, vann samtliga åtta sprinttävlingar som körts den här vintern. Storstjärnan har dessutom tagit 17 segrar den här vintern och slår därmed sitt eget rekord.

Övriga svenskar hamnade längre ned i resultatlistan. Peppe Femling blev näst bästa blågula åkare på en 45:e-plats. Jesper Nelin slutade 52:a, Oskar Brandt 57:a och Malte Stefansson 86:a.

Sebastian Samuelsson har sedan tidigare meddelat att han står över världscupavslutningen efter covid-19-infektionen som stoppade honom från tävlingarna i Östersund i förra veckan

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan