Annons

Annons

Annons

Åre

Körde på kvinna och stack

I januari 2022 gick en kvinna i kanten av E14 i Åre när hon blev påkörd av en mindre lastbil och lämnades avsvimmad på platsen. Föraren av lastbilen stannade aldrig utan fortsatte sin färd.

Text

Arkivbild. Bilden har inget direkt samband med en aktuella händelsen.

Bild: Pontus Lundahl / TT

Annons

Kvinnan fick skador så som sår, blånader, svullnader och tandskador. Polisen började utreda händelsen och snart fann man en misstänkt, en man.

Mannen åtalades vid Östersunds tingsrätt misstänkt för vållade till kroppsskada och smitning från trafikolycka. Föraren ska vid tillfället för påkörningen ha varit påverkad av alkohol och i vinterväglaget som rådde fått sladd på sitt fordon och då kört in i kvinnan.

Annons

Annons

Den misstänkte har medgett att han märkte att det small till i bilen och att en av bilens sidospeglar slagits av. Enligt vad han berättat så ska han då ha trott att han möjligen kört in i en reflexstolpe eller liknande.

Tingsrätten dömer mannen för smitning eftersom han var medveten om att han kört in i något och då är skyldig att stanna och se efter vad som hänt. Mannen döms också för vållande till kroppskada och ska nu betala ett skadestånd till den kvinna som blev påkörd. Det uppgår till 20 000 kronor.

Därtill döms han till 100 dagsböter.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan