Annons

Annons

Annons

Skidskytte

Väderkaos i ”Kollen”: ”Kunde inte se tavlorna”

Tät dimma satte stopp för fredagens världscupsprint i skidskytte i Holmenkollen. Loppet körs i stället på lördagen och damernas jaktstart utgår.

– Sikten blev så dålig att de aktiva inte kunde se tavlorna, säger tävlingschefen Borut Nunar.

Text

Dimma i Holmenkollen utanför Oslo gör att damernas sprint flyttas från fredag till lördag.

Annons

Det blev inget sprintlopp för Hanna Öberg och de andra skidskyttestjärnorna i Holmenkollen strax utanför Oslo på fredagen.

Loppet över 7,5 kilometer skulle ha inletts klockan 15.20 och senarelades först till 15.50. Strax före 15.50 meddelade däremot Internationella skidskytteförbundet (IBU) att loppet flyttas till lördagen på grund av tät dimma över tävlingsområdet.

Annons

– Vi väntade på att vädret skulle bli bättre, men vi fick det motsatta. Det slutade snöa och regna, temperaturen steg, molnen blev lägre och sikten blev så dålig att de aktiva inte kunde se tavlorna. Solklar anledning till att vi inte kunde tävla, säger tävlingschefen Borut Nunar i ett videoklipp på IBU:s Twitter.

Annons

Därmed ändras helgens program i säsongens sista världscuptävling. Enligt utgångsplanen skulle både damerna och herrarna ha kört jaktstart i Holmenkollen på lördagen och masstarter på söndagen.

Tävlingsjuryn har beslutat att vi kör sprint för damer i morgon (lördag) och kvarstår med masstart på söndag. Herrarnas tävlingsprogram är oförändrat, säger Nunar.

Fakta

Fakta: Världscupavslutningen i Holmenkollen


Lördag: herrar, jaktstart, 12,5 kilometer (klockan 12.45), damer, sprint, 7,5 k (15.00).
Söndag: herrar, masstart, 15 k (12.50), damer, masstart, 12,5 k (15.10).

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan