Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Vår natur ska offras för att ge Europa grön el

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”Vill Jämtlands kommuner gå i spetsen för utbyggnaden?” undrar Filip Johnsson, professor i energiteknik, Chalmers i Göteborg , i en debattartikel om vindkraft.

Kommuner och försvaret måste godkänna mer vindkraft (13 mars)

Annons

Annons

Här, i Jämtlands kommuner, finns ytor av fridfull natur som är ingenting värt i mångas ögon. Men högt värderat för andra. Många krafter vill fylla denna yta med en skog av stålsnurror. Som blir högre och högre.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Här vill bland annat Tyskland skörda grön el. Vår natur ska offras till det höga syftet att ge delar av Europa grön el, och för att utländska riskkapitalister, som står för investeringarna, ser möjligheter till goda vinster.

Tyskland stänger ner sin fungerande kärnkraft efter jordbävningsolyckan i Japan som orsakade ett kärnkraftshaveri. Detta trots att Tyskland inte ligger i ett jordbävningsområde.

Vi måste ha en kritisk blick till en utbyggnad, vi måste fundera över vad som är värt att bevara och varför. Och inte vänta tills det är försent.

Vem tillhör naturen omkring oss? Har vi ett ansvar för kommande generationer, och för biologisk mångfald att bevara den? Eller är det så att mänsklighetens ostoppbara utvecklingsiver kommer att fortsätta att ödelägga denna planet?

Eftersom detta är politiska beslut så kan alla med rösträtt bidra med att sätta press på våra kommunpolitiker.

KML

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan