Annons

Annons

Annons

Innebandy

Jemtland tillbaka – tar steget upp till division 1: ”En otrolig lättnad”

Jemtland Innebandy är klar för division 1.

Under lördagen säkrade laget platsen efter seger mot Örnsköldsvik.

– Det är helt otroligt, säger tränaren Martin Grundal.

Text

Filip Göransson (i vitt) i en duell.

Bild: Izabelle Nordfjell

Annons

Jemtland Innebandys herrar lämnar Örnsköldsvik med en plats i division 1 som laget säkrade under lördagskvällen.

Jemtland var redan i förarsätet inför den andra kvalmatchen efter att ha vunnit den första. För att Örnsköldsvik skulle ha en chans behövde ÖIB ta ikapp fyra mål för att ta mötet till förlängning.

Så blev det inte. Efter en svagare period av Jemtland ryckte man sedan ifrån och vann komfortabelt och en plats till division 1 är säkrad.

– Det är en otrolig lättnad och något som föreningen velat uppnå. Det känns otroligt skönt. Vi har varit uppe flera gånger men nu är det några år sedan sist. Föreningen känner att vi är på G med bra unga spelare, säger Grundal.

Jemtland Innebandy kommer att spela i division 1 kommande säsong.

Bild: IZABELLE NORDFJELL

Annons

Annons

Trots en trögare inledning på matchen blev laget aldrig stressat.

– Vi hade fyra mål att gå på efter första matchen. Det var ingen panik även om första perioden inte var jättebra. Vi kände att vi kunde bättre och spelade oss in i det här. Vi började göra jobbet och vann bollarna. När vi gjorde det fick vi bättre lägen och då började det trilla in i kassen också.

Se firandet nedan efter att Jemtland Innebandy säkrat platsen:

Inbäddat innehåll

Nu hoppas han på att laget får behålla stora delar av truppen men också kanske stärka upp laget med något nyförvärv inför kommande säsong.

– Det är inte jättelätt att värva i Jämtland men jag hoppas verkligen att den här gruppen satsar vidare och att vi kan spetsa laget med någon spelare.

Jemtland Innebandy jublar.

Bild: Izabelle Nordfjell

Innan laget får fira blir det en bussresa tillbaka till Jämtland.

– Det blir ganska lugnt i bussen till Östersund. Sedan vågar jag inte lova vad som händer men jag tror inte att det blir lugnt hela natten...

Annons

Fakta

ÖIB – Jemtland Innebandy 5–8 (3–1, 0–4, 2-3)

Första perioden: 1–0 (5:08) Emil Forssell (Linus Karlsson), 2–0 (6:11) Linus Hörlin (Jacob Westin), 2–1 (7:50) Olle Domander-Ivarsson (Markus Rud), 3–1 (9:37) Samuel Gustavsson (Felix Johannsson)
Andra perioden: 3–2 (27:17) Markus Rud (Isac Kronsten), 3–3 (11:36) Isac Kronsten (Sixten Hedman) 3–4 (37:51) Theo Westberg (Olle Domander-Ivarsson), 3–5 (38:39) Simon Söderholm (Jonathan Andersson)
Tredje perioden: 3–6 (43:40) Lucas Malmrot (Alex Eriksson), 4–6 (48:51) (Samuel Lindberg), 5–6 (50:16) Emil Forssell (Linus Hörlin), 5–7 (53:01) Theo Westberg (Pontus Berg), 5–8 (18:14) Lucas Malmrot (utan assist)
Skott: Uppgift saknas
Utvisningar: ÖIB 3X2 JIB 4X2
Domare: Robin Palander, Alexander Bergman

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan