Annons

Annons

Annons

Längdåkning

Klæbo vann igen – närmar sig Johaug

Johannes Høsflot Klæbos formidabla säsong bara fortsätter.

I lördagens sprint i Falun säkrade han totalsegern i världscupen genom att ta sin 17:e seger för säsongen.

Text

Norges Johannes Høsflot Klæbo under herrarnas sprintkval i Falun.

Annons

Klæbo har vunnit 17 av de 28 individuella loppen i världscupen den här säsongen och redan slagit landsmannen Martin Johnsrud Sundbys tidigare rekord (14) på herrsidan.

Med tre individuella lopp kvar kan han fortfarande tangera Therese Johaugs rekord på 20 segrar, från säsongen 2019–20.

För ovanlighetens skull var inte Klæbo snabbast i kvalet – det var Sveriges Edvin Anger – men när det väl vankades finalpass var det aldrig något snack.

Annons

Annons

26-åringen gjorde som han brukar, kontrollerade kvartsfinal, semifinal och slutligen final och gav ingen annan någon chans. I överlägsen stil spurtade han till sig sin 38:e sprintseger i karriären före landsmannen Erik Valnes och italienaren Federico Pellegrino.

I och med segern säkrade Klæbo också totalsegern i världscupen. Detta efter att det sista hotet, Pål Golberg, åkt ut redan i kvartsfinal.

För svenskt vidkommande såg både Edvin Anger och Calle Halfvarsson starka ut inledningsvis, men räckte inte till i slutändan och åkte ut i en stenhård semifinal. Svenskarna slutade trea och fyra i heatet och Anger var till slut bara en ynka hundradel från att gå till final på tid.

– En hundradel, det är helt galet. Det är tungt såklart, men de gör det bra ändå, säger landslagschefen Anders Byström till Viaplay.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan