Annons

Annons

Annons

Fotboll

ÖFK höll ihop – kryssade mot allsvenska laget

ÖFK fick aldrig det att lossna offensivt mot allsvenska Norrköping i träningsmatchen under lördagen.

Ett starkt försvar från ÖFK:s sida räckte för att stoppa Norrköping från att göra mål. 0–0 höll i sig och matchen slutade oavgjort.

Text

Mållöst när ÖFK kryssade mot Norrköping under lördagen.

Bild: Elin Turpeinen

Annons

ÖFK har under försäsongens matcher inte skapat särskilt mycket framåt. I träningsmatchen mot allsvenska Norrköping fick man inte heller det att lossna.

Det började trevande.

ÖFK skapade inte särskilt mycket framåt och inte heller några direkta lägen. Laget fick tidigt med sig friskspark men André Österholm sköt utanför.

Aly Keita som var tillbaka mellan stolparna fick inte särskilt mycket emot sig. Norrköping var trots allt det spelförandet laget men skapade inte särskilt många lägen, de där riktigt farliga lägena saknades.

Samtidigt gjorde ÖFK det jobbigt för hemmalaget. Östersund var kompakta och gjorde det bra defensivt. I slutet av halvleken skapade ÖFK lägen på fasta situationer men det hjälpte inte.

Annons

0–o visade ställningen i halvtid.

ÖFK fortsatte sedan att stänga ute Norrköping som fick det fortsatt svårt att nå hela vägen fram för att skapa några lägen.

Annons

Men offensivt fick ÖFK aldrig det att lossna. Chanserna var för få och spelmässigt fick man inte till det framåt heller.

Det blev mållöst och matchen slutade 0–0.

Matchens heta punkter

Otäcka kollisionen

Tidigt i den andra halvleken pausades matchen. Det efter en otäck kollision i luften mellan ÖFK:s Yannick Adjoumani och Daniel Eid, som fick en smäll mot huvudet.

Det blev ett längre spelavbrott och Norrköpings Daniel Eid blev utburen på bår.

Skada oroar ÖFK...

I den andra halvleken tvingades ÖFK-backen Kristian Novak att kliva av planen. Han fick hjälp av planen och haltade. Det efter att han skadat knät och fått det lindat.

Hoppas det inte rör sig om något allvarligare, men såklart inga roliga scener.

Defensiven

Även om det inte skapades mycket offensivt gjorde ÖFK en desto bättre insats defensivt.

ÖFK släppte inte in Norrköping utan höll ihop. Ett stabilt försvar av ÖFK, nu måste man bara ta nästa steg offensivt.

Flera byten och skador...

Matchen innehöll flera byten i båda lagen, en chans att rotera och pröva sina spelare. Samtidigt var det flera av Norrköpings spelare som fick kliva av på grund av skador...

Se reprisen av matchen nedan:

Inbäddat innehåll

Annons

Fakta

IFK Norrköping – Östersunds FK 0–0 (0–0)

Mål: –

Domare: Rinon Hasani.

Fakta

Så spelade ÖFK

Startelva: Aly Keita – Jakob Hedenquist, Kristian Novak, Myroslav Mazur, Yannick Adjoumani – Erick Brendon, Cesar Weilid – André Österholm, Simon Kroon, Mykola Musoltin – Malcolm Stolt.

Ersättare: Anton Berg, Ziad Ghanoum, Mansour Sinyan, André Nader, Sebastina Karlsson Grach, Sadmir Zekovic, Nene Bradley Takamo (akademi).

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan