Annons

Annons

Annons

Alpint

Tjäder tvåa i Tignes: ”Bättre än planerat”

Freeskiingåkaren Jesper Tjäder satsade allt i första åket av världscuptävlingen i slopestyle i franska Tignes – och fick betalt.

Text

Jesper Tjäder. Arkivbild.

Annons

Med 94,00 poäng slutade han på en andraplats, bakom norrmannen Birk Ruuds 96,00.

”Mitt första åk gick egentligen nästan bättre än planerat. Jag hade klarat av alla trick på träningen innan men jag tycker att jag fick till allting lite bättre än i kvalet och på träningen innan”, säger han i ett pressmeddelande.

28-åringen försökte utmana Ruud men fick inte till detaljerna i andra åket.

Annons

”Jag ville egentligen bara snygga till åket som jag gjorde i första. Markera ut tricken lite bättre och liksom bara gör allt lite snyggare”, säger han.

Annons

”Det var väl därför jag föll, jag ville göra riktigt tydlig bringback i första tricket men så flög jag ganska långt och gled ut i landningen.”

22-åringen och östersundaren Oliwer Magnusson slutade på nionde plats, 59,50 poäng.

”Det känns helt okej. Jag hade väl velat komma lite bättre men det var kul ändå. Första åket tyckte jag kändes bra men då gled jag av railen där så det var ju lite synd. Sen andra tycker jag bara att jag inte riktigt hade flytet med mig,” säger Magnusson.

Magnusson var nöjd över att vara i final igen.

”Hela säsongen har jag nästan varit precis utanför final så det känns ju lite som en vinst i sig att äntligen få ihop ett bra åk och få åka final, säger Magnusson.

Fakta

Topp-3

1.Birk Ruud, NOR 96.0
2. Jesper Tjäder, SWE 94.0
3. Andri Ragettli, SUI 92.5

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan