Annons

Annons

Annons

Fotboll

Trots stökiga försäsongen – lagkaptenen inte orolig: ”Inte optimalt”

ÖFK:s lagkapten Aly Keita har haft en hackig försäsong.

När ÖFK kryssade mot allsvenska Norrköping var han tillbaka och gjorde sin andra match under försäsongen.

– Det är inte optimalt men det viktigaste är att jag är bra tränad och redo till seriestarten, säger han.

Text

Aly Keita Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN

Annons

I försäsongens sjunde match var ÖFK:s Aly Keita tillbaka mellan stolparna i mötet mot Norrköping. Det blev hans andra match under försäsongen som för honom annars bestått av både sjukdom och småskador.

– Det var skönt som alltid. Jag älskar att spela matcher och jag tror att jag kan sprida ett lugn när jag är på planen, säger Keita.

Det blev mållöst i matchen mot Norrköping där det inte skapades tillräckligt mycket offensivt. I stället gjorde ÖFK en defensivt stark insats.

Annons

– Alla gör det riktigt bra, det är en bra defensiv insats men vi har mer att jobba på offensivt. Det är bara att kämpa vidare. Det var en riktigt bra prövning i dag. Vi visar att vi är ett bra lag och det var ett skönt kvitto.

Kaptenen ser dock att det var ett lyft och ett steg i rätt riktigt för laget efter den senaste förlusten mot Levanger, en match som laget lagt bakom sig.

Annons

– Det finns inget från Levanger att ta med. Det var en väldigt dålig match och det vet vi alla spelare. Det är inte den nivå vi ska spela på. Det var bra att alla visade att vi är bättre än den matchen. Det var en revansch för oss själva, vi vill att folk ska komma och kolla på oss, då måste vi också prestera och det tycker jag att vi visade i dag.

Matchen mot Norrköping blev Keitas andra under försäsongen. Senast han spelade var mot Västerås i svenska cupen men resterade matcher har han fått avstå.

Säsongspremiären närmar sig men han känner sig inte osäker på formen trots den något struliga försäsongen.

– Det är inte optimalt men det viktigaste är att man är bra tränad och redo till seriestarten. Jag är inte orolig, allting kändes bra i dag. Jag känner mig i bra form och kommer att vara ännu mer redo när serien sätter igång. Jag höll nollan i dag men självklart finns det mer att hämta.

För ÖFK väntar ännu en prövning innan säsongspremiären andra april. Nästa helg möter laget norska Ranheim. Dock kommer Keita inte att vara med när han i stället kommer att befinna sig på landslagsuppdrag med Guinea.

Annons

– Det är bara kul, att få spela och träna med väldigt duktiga spelare. Jag kommer tillbaka ännu mer tränad, om man ser till kvalitén jag får där borta. När jag kommer tillbaka är jag redo för säsongen, säger han.

Se reprisen av matchen nedan:

Inbäddat innehåll

Fakta

IFK Norrköping – Östersunds FK 0–0 (0–0)

Mål: –
Domare: Rinon Hasani.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan