Annons

Annons

Annons

Oviken

Insändare
Kan ett nytt beslut tas om Fjällglimten?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vad styr politikerna i Bergs kommun angående nedstängningen av Fjällglimten?

Ni börjar med att inte ge någon information till allmänheten alls om att detta kommer att ske, utan vi läser om det i media efter att en anhörig, som sökt plats för bygdens äldste innevånare, vid kontakt med boendet och biståndshandläggare fick reda på att beslutet är taget, några dagar efter valet.

Annons

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Ni går ut med felaktig statistik som beslutet är baserat på, och trots information från allmänheten och stort motstånd bryr ni er inte ett dugg, utan framhåller att ni måste ha tillit till tjänstemän och medarbetare.

Bör man ha det när fel uppdagas? Det har ett flertal gånger framkommit felaktigheter. Bör man inte i stället ta fram ett nytt underlag och ta ett nytt beslut utifrån rätt siffror och samtidigt visa lite empati för våra gamla?

S, C och V: Särskilt boende i Berg – så ser det ut (14 december 2022)

Ett exempel på brist på empati är en boende som grät i förtvivlan, slutade att äta, inte ville leva och absolut inte flytta från den trygghet hon hade på Fjällglimten, där hon dessutom jobbat i nästan hela sitt liv. Det brydde man sig inte om utan man lovade en värdig flytt med personal som skulle hjälpa till.

Nu vet vi att så inte skedde – anhörig åkte själv med den boende utan personal till det nya boendet. Hon fick också en hyreshöjning på 1551 kronor vilket hon inte informerats om.

Annons

Annons

Frågor till S och C: Kan ni ta ett nytt beslut utifrån de nya uppgifterna och motståndet som finns?

Till oppositionen: Hur agerar ni, eller är frågan utagerad? Enligt uppgift så gillar väl inte ni heller detta, så vad gör ni ?

Irene Sandberg, Oviken

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan