Annons

Annons

Annons

Östersund

Minnesord: Karin Heggestad, Stockholm, 102 år

Karin Heggestad (född Wikström) har avlidit, i en ålder av 102 år, i Stockholm. Hon sörjs närmast av barnen Eva, Mats och Brita med familjer. Samt en stor skara släkt och vänner.

Annons

Karin växte sina första år upp i Sundsjö, Jämtland med mamma, pappa, sin bror Stig och inte minst alla sina mostrar som kom att vara betydelsefulla för henne genom livet. Familjen flyttade in till Östersund och pappa Johns tjänstebostad på Strandgatan, och kompletterades med lillasyster Kerstin.  

Efter fullgången flickskola utbildade sig Karin till lanthushållslärare på seminariet i Rimforsa i början av 40-talet. Hemma i Östersund träffade hon sin blivande make Börje, på dans på Jamtli. Tillsammans flyttade de till Stockholm, i mitten av 40-talet, där de tre barnen föddes. Sedermera fick hon jobb på Konsumentverket där hon stannade till pensionen.  

Annons

Annons

På somrarna var familjen gärna i Börjes hemby, Fågelsjö i Orsa Finnmark, och i mitten av 1970-talet köpte Karin och Börje ett stort hus i byn som bland annat inrymt lanthandel och post. Efter omfattande renovering blev huset ett komplett hem och ett naturligt nav för den växande familjen med barn och barnbarn.

Vid millennieskiftet, efter Börjes bortgång, blev det för arbetsamt att ta hand om det stora huset, och familjen skänkte det till Fågelsjö hembygdsförening, som gjorde om det till vandrarhem, “Fågelsjö Gästis”. 

Genom hela livet knöt Karin nya kontakter och skaffade vänner och bekanta genom sitt rättframma intresse för andra människor och vänliga och prestigelösa sätt. Hon hade så många frågor och saker hon ville veta om alla de människor som hon mötte, en slags oförställd humanism som gjorde starkt intryck på många.  

Karin målade i olja och var med på flera utställningar med sin målargrupp, hon vävde, broderade och stickade. Och hennes stora kärlek till växter och blommor gav henne ständigt tillfälle att häpna över naturens förunderlighet.  

Karin är djupt saknad av sin stora familj.  

För barnbarnen/Karin Lenke

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan