Annons

Annons

Annons

Bräcke

Insändare
Det satsas bara på Gällö – resten av Bräcke kommun monteras ned

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Som hemvändande till Bräcke kommun kan jag inte vara mer än besviken på de politiker som styr kommunen.

Nu har beslut tagits om att riva lokaler för att ”spara” pengar. Samtidigt verkar det finnas pengar över eftersom politikerna strösslar dem omkring sig så fort det handlar om Gällö eller de egna lönerna.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Politikerna har ju på senaste tiden:

- byggt världens dyraste skidtunnel i ett berg i Gällö

- köpt skog i Gällö

- byggt nytt värmeverk i Gällö

- byggt nytt äldreboende i Gällö

- ska bygga en ny skola i Gällö

- vill höja sina egna löner

Utöver det finns flertalet galna förslag där mer pengar ska satsas i skidtunnelns närhet vilket gudskelov inte blivit av ännu. I övriga kommunen är det rivning och nedmontering som gäller.

Jag brukar ibland roa mig med att se hur många lägenheter som är lediga i Bräcke tätort och det pendlar ungefär noll–fem lägenheter i de kommunägda hyreshusen i Bräcke tätort. I skrivande stund är de lediga lägenheterna enligt kommunens egna hemsida fem till antalet, varpå två av dem är inflyttningsklara. För ungefär ett år sedan var samma siffra noll.

Varför ska kommunen riva det kanske fräschaste hyreshuset på Hantverksgatan 21 när det för presumtiva inflyttande inte finns fler lediga lägenheter än så, och med vilken matematik blir det billigare att riva lokalen än att sälja den? Intresse finns ju! Var ska de 16 personer och det företag som är skrivna på adressen flytta när huset rivs? Kanske kommunen snart kommer på att det är brist på lägenheter och att ett nytt hyreshus behöver byggas i Gällö?

Med samma logik vill jag också ifrågasätta rivningen av gamla idrottshallen som nyttjas i princip varje dag av motionärer och även av förskolan flera gånger i veckan.

Annons

Under de senaste åren har de flesta kommunala investeringarna gjorts i Gällö och mer verkar det ska bli. Jag tycker Bräckeborna ska börja vakna och ifrågasätta Gällöpolitikernas nedmontering av Bräcke. Invånarnas pengar bör fördelas i hela kommunen och mig veterligen så finns det fler orter än Gällö – i alla än så länge.

Flyttlass till stan snart om inget ändras

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan