Annons

Annons

Annons

Gäddede

Minnesord: Bertil Forsmark, Gäddede, 43 år

En mycket älskad, omtyckt och engagerad människa har lämnat oss alldeles för tidigt.

Annons

Bertil föddes den 1 augusti 1979. Redan vid födseln upptäcktes det att han var född med hjärtfel. Något som han opererades för som tonåring.

Han växte upp i Strömsund tillsammans med mamma, pappa och storasyster Birgitta.

Redan som ungdom blev han väldigt engagerad inom politiken. Han följde ofta med sin pappa på olika arrangemang. Politiken fortsatte att vara ett stort intresse, men även kyrkopolitiken kom att bli ett intresse de senaste åren.

Annons

Annons

Han gick hotell- och restaurangprogrammet på gymnasiet, för att sedan utbilda sig till yrkeslärare inom samma bransch. Han jobbade som köksbiträde på Forsgårdens centralkök vid sin bortgång, något han gjort under de senaste åren. Han var en väldigt omtyckt vän och arbetskamrat.

Bertils andra stora intresse var stugan i Hössjön, där han sedan barnsben tillbringat varje sommar.

Att på hösten få vara ut i skogen och jaga fågel samt plocka bär, var något som han hade väldigt varmt om hjärtat.

I oktober 2010 träffade han sin sambo Amanda, på hotellet i Gäddede där han då jobbade.

I juni 2011 förlovade de sig och 6 år senare, i juni 2017, föddes deras första barn, en dotter som fick namnet Ronja. En flicka som kom att bli ”pappas flicka”. Bertil var så stolt att äntligen få bli pappa.

På hösten 2019 började hans hjärta tyvärr att krångla och en klaffoperation ägde rum i mars 2020.

Samtidigt som han skulle få reda på att han skulle bli pappa igen.

I juni 2020 föddes två efterlängtade tvillingpojkar, som fick namnet Rasmus och Emil. Nu var familjen komplett och lyckan visade inga gränser.

Bertil var den bästa pappan våra barn kunde ha. Redan som nyfödda fick de följa med ut i bärskogen. Han gjorde allt för dem och såg framemot att få lära dem allting, som han själv blivit lärd av sin pappa. Men tyvärr blev det inte så.

Annons

I februari 2023 fick Bertil genomgå sin femte hjärtoperation. Allt såg till en början ut att ha gått bra, men så uppstod det komplikationer. Till slut fanns det inget mer att göra för vår älskade Bertil.

Annons

En tidig måndagsmorgon somnade Bertil in med sin hand i min.

Tack till min älskade Bertil för allt vi fått uppleva tillsammans och för våra 3 fina barn. Det är för dem jag nu kommer att kämpa vidare och berätta vilken fantastisk pappa han var.

Vi älskar honom för alltid och en dag möts vi igen.

Amanda och barnen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan