Annons

Annons

Annons

Föllinge

Insändare
Därför bör det byggas en skatepark i Föllinge

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag är en 16-årig grabb från Föllinge som är galet förtjust i att åka skateboard. Tillsammans med några andra polare så har vi på egen hand försökt svetsa ihop rails som konstant går sönder. Tillsammans med vår fritidsgård har vi byggt några skateboxar.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Ibland åker vi till Östersund men i längden blir det dyrt att åka dit, vara i stan några timmar, behöva äta ute och sen åka tillbaka. Det hade varit bättre att ha en park på hemmaplan eftersom har inte alla möjligheten att åka på grund av pengar, skola, skjuts och annat.

"Nu när det redan har samlats en grupp skateboardåkare i Föllinge så tycker jag kommunen bör stötta den idéen, det kan bidra stort till en levande landsbygd."

Bild: Fredrik von Erichsen

Nu när det redan har samlats en grupp skateboardåkare i Föllinge så tycker jag kommunen bör stötta den idéen, det kan bidra stort till en levande landsbygd.

Nu är vi oftast vid en parkering utanför skolan där elevernas epor är. Någon har redan råkat kört över en miniramp vi hade, några elever förstörde en rail vi hade och någon hade spytt på marken och täckt över det med en av boxarna vi byggde. Det skulle vara skönt att ha ett ställe som inte stör andra men är bra nog för att åka, eftersom marken i Föllinge är grov och många klagar på ljudet när vi skejtar.

Man kan tro att det är onödigt att bygga en skatepark i Föllinge eftersom det inte är så många som utövar sporten här, men jag tror fler personer kommer börja så länge de ser en möjlighet. Många som redan skejtar skulle aldrig ha något emot att hjälpa till nybörjare, en stor del av skatekulturen är att man hjälper varandra bli bättre.

Annons

Det kan komma in folk från runtom Föllinge bara för att kolla in den nya skateparken och då kan man lära känna fler folk. Man behöver inte heller åka skateboard, man kan även åka BMX, kickbike, rollerskates med mera.

Annons

Skateboarding kan lära dig resiliens, självförtroende och koncentration. Det drar personer samman från alla sorters bakgrunder och kulturer. Jag tycker det är en av de bästa sakerna med skateboarding, just att alla kan göra det.

Därför tycker jag att det bör byggas en skatepark i Föllinge!

R.U

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan