Annons

Annons

Annons

Oviken

Minnesord: Gudrun Jakobsson, Oviken, 93 år

Gudrun Jakobsson, Oviken, har lämnat oss en månad efter sin make, vår pappa Gösta.

Annons

Gudrun föddes 1929 på gården Berghammar i Hassela, Hälsingland. Hon växte upp med föräldrar och två bröder i ett kristet hem. Familjen präglades av ett stort engagemang i församling och olika uppdrag i samhället.

16 år gammal döptes Gudrun och blev medlem i Baptistförsamlingen.

Efter en tid som barnflicka gick Gudrun hushållsskola på Sjöviks Folkhögskola, Dalarna. Under en period av arbete i Stockholm mötte hon Gösta, gotlänning som studerade till pastor vid Betelseminariet. De gifte sig 1958 och flyttade som pastorspar till Munktorp, Västmanland. Där föddes de två barnen Lena och Erik.

Annons

Annons

1964 flyttade familjen vidare till Oviken, Jämtland, och sonen Anders föddes. Här fortsatte deras pastorsgärning och Gudrun var ett stort stöd i församlingsarbetet. Mycket praktiskt arbete och kontakter i bygden präglade livet. Gudrun tog hand om sin åldrade far och skötte honom ett antal år, och sedan arbetade hon inom hemtjänsten.

Som barn är vi mycket tacksamma för en fin och älskad mamma med en personlighet som var glad och humoristisk, samtidigt rak och ärlig. Hon skapade ett kärleksfullt och öppet hem. Ett hem där människor kunde komma och gå, finna gemenskap och trygghet, och få något till livs. En bra grund för våra liv. Saknaden är stor.

Barnen Lena, Erik och Anders

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan