Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Personalen betyder ingenting för dem som styr i regionen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det var en gång en lungavdelning där personalen trivdes, hade lång erfarenhet och kompetens. Där patienterna kände sig trygga och visste att de fick bra vård.

Där personalen kämpade på, trots stor arbetsbelastning och prövningar under lång tid. Där patienterna är svårt lungsjuka, och ofta återkommande.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Från maj månad är nu allt förändrat. Avdelningen är fortfarande kvar på medicinenheten. Enhetschef, personaladministratör, sjuksköterskor och undersköterskor har sagt upp sig – kvar finns tre i personalen på en hel avdelning.

Varför hände detta? Jo, för att de styrande i Region JH aldrig någonsin lyssnar på personalen på golvet. Nu fick vi nog, kunde inte stå upp för den vård man skulle ge och inte heller för hur vi blev behandlade. Tar lång tid att få tillbaka den erfarenhet och kompetens som försvann.

Om ni vill att personal ska stanna, så måste man få bra arbetsmiljö, få vara delaktig i beslut och få känna att man betyder nånting. Och få rättvisa löner för vårt jobb. Lyssna på enhetschefer och personal, det är vi som vet hur det är på arbetsplatsen

Ingen bryr sig om att vi slutat, vi betyder ingenting. Jo, patienterna saknar nog oss.

Det värsta är, att detta bara får fortsätta. Just nu hotar personal på kvinnokliniken om uppsägning inför sommaren. Kommer ni lyssna på dem?

Den som slutade

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan