Annons

Annons

Annons

Fotboll

Fullspäckad fotbollslördag på ÖP

Vårsäsongen är äntligen igång på riktigt och det märks inte minst hos Östersunds-Posten. Nu på lördag sänder vi hela fyra matcher med lokala lag från både herrarnas division 2 och damettan.

– Det blir en fullmatad lördag med massor av intressant lokalfotboll, säger Fredrik Sjölund, sportchef på Östersunds-Posten.

I helgen finns en riktig superlördag att vänta i lokalfotbollens tecken.

Bild: Olle Printz, Elin Turpeinen, Jennifer Engström

Annons

Nykomlingen Frösön får äntligen spela på hemmaplan efter det uppskjutna derbyt i första omgången. Med avspark klockan 12:00 på lördag möter de nämligen Kiruna FF och är först ut bland sändningarna denna superlördag.

–De är alltid svårspelade på Lövsta och kommer att ge Kiruna en tuff match, säger Fredrik Sjölund.

Därefter tar damettan plats där två matcher med lokala lag drar igång klockan 13:00. Det blir hemmapremiär för Ope IF som högst troligt är revanschsugna efter en storförlust i premiären under påskhelgen. På lördag möter de Själevads IK som även dem går in i omgång två med en förlust i ryggen.

Kanske är tryggheten på hemmaplan det som krävs för att Ope ska gå in i matchen med större självförtroende än konkurrenterna. Parallellt med denna match följer vi även IFK Östersunds framfart när de möter Heffnersklubbans BK borta på HK vallen.

Annons

Annons

– Jag tror att vi får se ett IFK Östersund som hoppas hänga med i toppstriden och fortsätta på inslagen väg. Och Ope som vill studsa tillbaka efter nederlaget senast, säger Fredrik Sjölund.

Dessutom visas mötet mellan Friska Viljor och Ytterhogdal med start 15.00 på den fullspäckade lördagen. YIK som inlett säsongen med två raka förluster hoppas bryta den negativa trenden.

Den som oroat sig för en händelselös lördag har med andra ord helgen räddad, där en massa spännande lokalfotboll finns att se fram emot.

Fakta

Helgens matcher.

15/4, 12:00 Frösö IF–Kiruna FF DIV 2 N herr
15/4, 13:00 Ope IF–Själevads IK DIV 1 N dam
15/4, 13:00 Heffnersklubbans BK–IFK Östersund DIV 1 N dam

15/4, 15.00: Friska Viljor–Ytterhogdal, DIV 2 N herr

Fakta

Så ser du sändningen

För att se sändningarna på op.se måste du vara prenumerant på Östersunds-Posten. Är du inte kund ännu blir du det enkelt genom att följa den här länken. Har du redan en aktiv prenumeration kan du logga in här och att få tillgång till allt material på op.se.

Alla sändningar kommer att finnas kvar på op.se/livesport och finnas tillgängliga som repriser i efterhand.

För bäst användarupplevelse rekommenderas Apple tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. För dig som tittar via en Appleprodukt rekommenderas Apple tv. Genom att ladda ner vår nyhetsapp till mobilen kan du se matcherna via chromecast eller Apple Airplay. Det går även att se matcherna direkt på mobilen, läsplattan eller via din dator.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan