Annons

Annons

Annons

Ope

Minnesord: Christer Persson, Ope, Östersund, 81 år

Civilingenjören och företagaren Christer Persson, Ope, Östersund, har avlidit, 81 år gammal. Han efterlämnar hustru Ingrid och sönerna Mattias och Mikael med familjer.

Annons

Christer Persson var en mångsidigt begåvad person med stora ambitioner, öppen för att genom hela livet pröva nya vägar och verksamheter. Född och uppväxt i en företagarfamilj med stark jämtländsk förankring var det naturligt för Christer att tidigt slå in på den vägen genom att starta och driva företag, men samtidigt med sin idérikedom och ambition vara aktiv i föreningsliv och ideella verksamheter.

Annons

Annons

Christer gick all in för allt som fångade hans intresse och hade genom hela livet ett starkt engagemang för både närliggande och övergripande samhällsfrågor. Även om det var teknik och företagsengagemang som huvudsakligen skulle komma att prägla och uppta hans liv hade Christer också ett starkt humanistiskt intresse. Musikaliskt intresserad ingick han tidigt i Karl-Fredrik Jehrlanders framgångsrika Cantilenakör och som saxofonist i eget storband.

Men Christer var också mycket idrottsintresserad och som ung en framgångsrik häcklöpare. Idrottsintresset skulle följa honom genom livet och med ett brinnande engagemang var han med och ledde ansökningsprocessen för ett vinter-OS i Östersund i tre omgångar. Han skulle senare också komma att skriva sin doktorsavhandling med just dessa ansökningar som utgångspunkt. Lokalt engagerade han sig även som ordförande i Ope Idrottsförening, en gång grundad just på Ope gård.

Efter sin utbildning till civilingenjör vid KTH praktiserade Christer under en tid som vetenskapsjournalist i Stockholm innan han återvände till hemstaden Östersund. Här övertog han den sedan länge nedlagda lantbruksskolan Ope gård, där han under en följd av år genomförde en föredömlig upprustning och där han blev en av de första i Jämtland att ha vindkraft på sina ägor. Här startade Christer också storskaliga jordgubbs- och svartvinbärsodlingar samtidigt som han engagerat verkade som företagsutvecklare inom teknikområdet.

Annons

Annons

Ope gård skulle genom många år komma att bli en mycket trivsam samlingsplats för Christers familj och vänner, där många glada fester arrangerades med besökare från när och fjärran.

Christer Persson blev en jämtländsk märkesman som på ett mycket föredömligt sätt representerade sitt hemlandskap och sin hemstad i många sammanhang.

LO Rindberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan