Annons

Annons

Annons

Torvalla

Minnesord: Eivar Andersson, Torvalla

Vår högt älskade man, pappa, morfar och gammelmoffa, Eivar Andersson, har vid nära 92 års ålder lämnat oss i oändlig sorg och saknad den 3 april. Vi kommer sakna honom djupt och för alltid.

Annons

Eivar var hela familjens stöttepelare och en verkligt god människa. En sådan som garanterat har en plats i himlen.

Annons

Eivar var yngst av sex barn, hade en kristen uppväxt i Djupröra och fortsatte under hela sitt liv att tro på Gud, främst genom Pingstkyrkan. Jakt och fiske var hans stora intressen.

Han träffade senare Valda, de gifte sig och fick två barn, Britt-Marie och Anita. När Anita blev sjuk och lämnade dem, är det svårt att förstå hur de orkade kämpa vidare. Men åren gick och så småningom hade de en stor, bullrig familj som älskade dem högt.

Under hela min (första barnbarnets) uppväxt bodde vi på Frösön men hade även en stuga i Storåsen, där vi alla tyckte om att umgås sommar som vinter. Eivar tog hand om oss barn och barnbarn i alla lägen, familjen var viktigast för honom. Och han har alltid varit enormt viktig för oss.

Jag minns förra våren, då han satte på sig en Pippi-peruk för att skoja med sitt yngsta barnbarnsbarn. Hon och gammelmoffa hade många intressanta diskussioner, liksom vi andra säkert haft tidigare med honom.

Eivar har alltid varit en händig och handlingskraftig man. Lång, rak i ryggen och frisk upp i hög ålder. Efter pensionen engagerade Eivar och Valda sig i PRO och hjälpte till i kyrkan.

De hann ha en liten hund, Eliza, som var en kär vän och mycket bortskämd.

På senare tid flyttade Eivar och Valda till Torvalla för att komma närmare min mamma/sin dotter.

Annons

Vi har bara fina minnen och är djupt tacksamma över att ha fått haft honom kvar, relativt frisk så länge.

Annons

Morfar Eivar trodde på människans godhet och vi tror på morfars godhet. Han kommer alltid vara med oss i våra hjärtan, någonstans inom oss är vi alltid tillsammans. All vår kärlek.

Närmast sörjande är hustrun Valda, dottern Britt-Marie och Hendrik, barnbarnen Jenny och Felix, Sofie och Viktor, Johan och Jimmy, barnbarnsbarnen Leah, Liam och Nella.

Jenny Franzén, barnbarn

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan