Annons

Annons

Annons

Oviken

Minnesord: Anders Helgesson, Västnår

Anders Helgesson, Västnår, har lämnat oss i en ålder av 83 år. Närmast anhöriga är makan Britt-Ellen och barnen Christine, Charlotte, Christer med familjer.

Annons

Anders föddes och växte upp i Hällne där han tillsammans med sin syster Elsa hade närhet till djur och natur. Anders äldre halvbror Ragnar var utflugen men de hade en mycket fin kontakt. När föräldrarna blev äldre så drev Anders och hans syster det lilla jordbruket i Hällne vidare. Det har hässjats mycket hö genom åren.

Efter skolgången började Anders redan som 14-åring i SCA med skogsarbete och han var SCA trogen hela arbetslivet fram till sin pension. Under sina år som skogsarbetare fick Anders uppleva den tekniska utvecklingen inom skogsnäringen. Han började att arbeta med häst och yxa fram till användandet av motorsåg och andra maskinella hjälpmedel.

Annons

Annons

Anders tyckte mycket om att vara i skog och mark. Detta återkom i hans intresse för fiske och att plocka mylta. Det är många som kan vittna om Anders stora kunskaper om hjortronplockningens hemligheter.

Under mitten av 60-talet träffade Anders sin blivande hustru och vår mamma Britt-Ellen. Familjen kom att betyda mycket och barn och barnbarn var Anders stora glädje i livet. Men han kom också att betyda mycket för många andra bland släkt och vänner. Anders hade ett stort hjärta och bjöd på sin tid.

Anders var engagerad i det lokala föreningslivet. Han tävlade i skidor och spelade fotboll i Myssjö-Ovikens IF och under många år var han tränare för ungdomslagen för både flickor och pojkar, där vi spelade. Anders var också med i Myssjö-Ovikens nöjeskommitté för Fröjdholmen. Därigenom fick vi chansen att träffa många artister som kom för att uppträda vid folkparken. Anders utbildade sig till ordningsvakt och i honom fick man en person som var både bestämd och omtänksam.

Vi minns vår pappa som kärleksfull och rolig. Han sjöng ofta och vår uppväxt präglades av mycket skratt, spel och bus. Pappa var även en fena på att berätta egna påhittade sagor för oss barn. Främst minns vi sagan om ”Lilla, Rara, Ping och Pang” som även våra kusiner fick lyssna på. Han kunde vara envis när det behövdes men alltid med glimten i ögat. Saknaden efter vår pappa är stor men våra fina minnen finns för alltid kvar.

Barnen Christine, Charlotte, Christer

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan