Annons

Annons

Annons

Hackås

Minnesord: Anna Eriksson, Hackås

Mamma föddes i Häggsåsen 17 augusti 1936. Familjen flyttade till Hällne, ”Perzakris” där hon växte upp tillsammans med pappa Per, mamma Ingeborg samt syskonen Stina och Bertil.

Annons

Ett av de första arbeten mamma hade var vid Höglekardalens fjällpensionat och senare en tid på Björkhem i Oviken.

Hon bildade familj och bodde en kort period i Östersund, senare flyttade Anna till Örnsköldsvik där hon var verksam i musikaffärsbranschen.

Hon fick tre döttrar tillsammans med sin dåvarande man Oscar Persson, Agneta, Lotta och Annica.

Familjen flyttade i början av 70-talet mot Jämtland. Efter några år i Östersund så blev hemlängtan ännu starkare och familjen bosatte sig 1972 i Kårgärde i Hackås.

Annons

Annons

Där drev mamma tvättstugan i Kårgärde, och hon var vida känd för sina fint manglade linnedukar till kyrkor och värdshus häromkring. 1982 så skildes makarna.

När tvättstugan till slut visade sig bli alltmer omodern och tungsam att driva så tog hon tjänst på sjukhemmet i Svenstavik där hon arbetade fram till sin pension.

Mamma hade en stor passion för fäbodliv, Långbuan, vilken hon i många somrar drev tillsammans med sin syster Stina. Där kokades det messmör, ystades ost och gräddades våfflor till många och långväga besökare.

Däremellan så bakade systrarna även tunnbröd som såldes och satte guldkant på tillvaron såsom många utlandsresor, där i stort sett alla världsdelar har blivit besökta. Mamma var verkligen en soldyrkare av rang.

Mamma fick 6 barnbarn och 7 barnbarnsbarn och hennes omsorg och givmildhet vid varje högtid var för henne väldigt viktig.

Ett annat intresse som mamma hade var att skriva sångtexter till jubilarer i sin närhet. Hon sa alltid ”att en visa med mindre än 20 verser berättar inget”.

Bergrasket var en musikgrupp som mamma deltog i med stort engagemang och cittran var hennes instrument.

Våren 2018 så bestämde sig mamma och hennes nuvarande man, att sälja villan och flytta till ett bekvämare boende. Dom bosatte sig i en lägenhet på Hovsliden i Hackås. I samma veva som flytten ägde rum så drabbades mamma av en stroke, som hon emellertid hämtade sig relativt snabbt ifrån.

Annons

Mamma somnade in i sitt hem på påskaftons morgon.

Hon lämnar efter sig maken Klas, döttrarna Agneta, Lotta och Annica med familjer, däribland barnbarn, barnbarnsbarn och många vänner.

Nu får du sova i lugn och ro.

Agneta, Lotta och Annica

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan