Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Vi målar rådhuset grönt och byter snöhjärtat mot ett löv

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Känner att vi behöver prata om begreppet greenwash. Greenwash eller greenwashing betyder grönmålning eller gröntvättning, det handlar om att framställa något som är bättre för miljön än vad det i själva verket är, man nämner de bra sakerna man gör även fast man i själva verket inte alls har en miljövänlig verksamhet. Lite som att klimatkompensera, man gör något som är dåligt för miljön och kompenserar genom att tex plantera ett träd någonstans. Då försvinner helt magiskt det dåliga man gjort? Så fiffigt!

Annons

"Staden står inför en grön omställning och det har tyvärr inte med miljön att göra." Arkivbild

Bild: Lars Ljungmark

Östersunds kommun vill idag ju framställa sig som föregångare när det kommer till miljö, klimat och frisk luft.

Annons

Alla som jobbar i kommunen ska cykla, gå eller åka kommunalt. I centrum ska vi få bort all trafik, allt för miljön. En förskola ska byggas helt i miljöns tecken, kosta vad det kosta vill, vi satsar på miljön i den här kommunen. Vi ska vara en föregångare i den gröna omställningen. Samtidigt ska vi skövla stora skogsområden i utkanten av staden ta död på djur och natur och skapa stora ytor med biologisk öken. Vi ska sätta upp en gigantisk serverhall som drar enorma mängder energi, men hur kan det här vara miljövänligt? Jo vi sätter ett växthus i anslutning till den så är det helt plötsligt helt rätt!

Satsningen på elindustri ska ge Östersund 1 000 jobb

Försvarets etablering hade jag lite svårt att förstå hur man valde att lägga i anslutning till den gröna staden men sedan jag sett de grönmålade fordonskollonerna och alla grönklädda män och kvinnor under Aurora så förstod jag att man även där målat verksamheten grön. Man tittade såklart på färgen och drog slutsatsen att det här är en verksamhet helt i vår linje.

Jag föreslår därför att vi målar om rådhuset grönt, planterat några träd längs rådhusgatan och byter snöhjärtat mot ett löv så har vi både tvättat, målat och kompenserat. Heja oss!

Annons

Staden står inför en grön omställning och det har tyvärr inte med miljön att göra.

Häxan Surtant

--

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan