Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Busstationen en skymf mot oss resenärer

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Till kommunpolitiker och arkitekter

Innan ni visar era förslag; här är ett förslag. Åk buss, både Stadsbussarna och landsortsbussarna. Sätt er på busstationen och vänta på bussarna både dagtid och kvällstid.

Vissa bussar kommer in efter 20 och sista bussen avgår efter 22 på kvällen. Lång väntan i en väntsal med endast några få bänkar som är sittvänliga. Toaletterna är under all kritik. Det är en skymf mot oss resenärer, vi betalar för att kunna åka buss, och ha någonstans att vara till nästa buss.

Annons

Annons

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Busschaufförerna gör sitt bästa för oss bussåkare med ett leende. Kaféverksamheten fungerar utmärkt och är en bra fungerande social verksamhet. De hjälper väktarna när det krisar till sig med ett klientel som inte ska vara på busstationen, både unga och gamla påverkade av knark och alkohol.

När ni politiker och arkitekter har varit delaktiga i verkligheten kanske det räcker med en lättare uppfräschning så längre, tills kommunens ekonomi blir bättre. Byt ut alla sittovänliga bänkar. Renovera toaletterna.

Medan ni sitter där och väntar på nästa buss kanske ni kommer fram till hur kommunen ska lösa problemen med klientelet som inte ska vara på busstationen.

De behöver en strukturerad tillvaro mellan 7 och 17 på dagen. Samt ett boende som fungerar resten av dygnet. Vettig sysselsättning under dagtid anpassade efter individen. Detta kommer att generera nya jobb som ger ringar på vattnet.

Bussåkare under många år

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan