Annons

Annons

Annons

Åre

Insändare
SD: Sänk elpriset med Jämtkrafts övervinster

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

På april månads kommunfullmäktige i Åre kommun beslutades om nya ägardirektiv till Jämtkraft, som ägs gemensamt av kommunerna Östersund, Åre och Krokom.

På bordet fanns ett förslag om att ytterligare öka utdelning till ägarkommunerna – från dagens nivå på maximalt 40 procent av resultatet efter skatt, till maximalt 60 procent av resultatet efter skatt.

Annons

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Många av hushållen i Jämtland tyngs idag av kraftigt ökade kostnader, där elpriset är en viktig del. Bolaget Jämtkraft gör rekordvinster och har därför möjlighet att sänka priset mot kund, eller ge sina ägare ytterligare klirr i kassan.

Vi i Sverigedemokraterna i Åre anser att det är viktigare att prioritera ökat utrymme i budgeten hos vanligt folk än att fylla på kassan hos kommunerna, och röstade mot ökad utdelning till förmån för lägre elpris för kunderna i Östersund, Åre och Krokom.

Uno Svaleryd, numera pensionär men tidigare länsråd, kommundirektör och budgetchef i Östersund, anser att Jämtkraft har möjlighet att både sänka priset på el och nätavgiften. Invändningar från nuvarande ledning och diverse ägarrepresentanter, att det skulle strida mot konkurrenslagstiftningen, ser han som direkt felaktiga.

Jämtkraft mot ännu en rekordvinst: ”De borde sänka nätavgiften” (2 februari)

Tråkigt att inga fler ser övervinsterna i Jämtkraft som en möjlighet att lätta på hushållens kärva ekonomiska situation.

SD-Åre

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan