Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Dåliga erfarenheter av jobb på LSS-boende

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

LSS-boende nummer 1: Efter att ha vikarierat på flera olika LLS-boenden så fick jag ett långvikariat. Så tog vikariatet slut och jag tillfrågades om vikarietimmar. Självklart svarade jag ja då jag trivdes bra där.

Men de jag inte visste var rent skrämmande – jag erbjöds bara korta pass, fem–sex timmar. Så för att komma upp i heltid så måste jag i princip jobba varje dag varje månad.

Annons

Annons

När jag påtalade det så tog chefen bort mig från den arbetsplatsen. Jag omdirigerades till nästa.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

LSSBoende nummer 2: Där blev jag misshandlad av en boende. Jag blev inte trodd av mina kolleger och heller inte av chefen, ingen såg händelsen. Chefen sa till andra att jag blivit slagen, men jag blev rejält misshandlad. Fick varken hjälp eller kompensation för detta.

LSS-boende nummer 3: När jag jobbat där nästan ett år hade jag fyra veckors semester. Skulle komma tillbaka en måndag klockan 10 och gjorde så (var alltid i god tid före passet började). Avlöste kollega och jobbade passet.

Sedan efter en vecka blev jag inkallad av chefen. Chefen sa att jag skulle ha börjat tidigare den måndagen efter semestern. Det hade blivit fel vid schemaläggningen. Men varför ringde man inte mig då och frågade om jag kunde börja tidigare?I stället så hackade man på mig om att jag måste hålla tider!

Jag försökte att få byta ställe men det gick inte sa chefen. Så jag tvingades plåga mig igenom. Jag tackade nej till avtackning.

Annons

Får chefer bete sig hur som helst? Allt detta har satt sina spår. Många yngre har frågat mig om jag tycker de ska börja på LSS. Mitt svar är: Sök vilket jobb som helst, men inte på LSS.

Mobbad av chefer

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan